Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

20.10.2015 * AMC * 23,50 * NÁVRAT DOMOV


NÁVRAT DOMOV

(1978)
AMC - 23,50

RÉŽIA: Hal Ashby
PREDLOHA: -
SCENÁR: Waldo Salt
HUDBA : -
HRAJÚ: Jane Fonda, Jon Voight, Bruce Dern, Penelope Milford, Robert Carradine

Kapitán Bob Hyde v roku 1968 odchádza z Los Angeles spoločne s ďalšími vojakmi do Vietnamu, aby hájil česť a záujmy USA. Doma zanecháva svoju príťažlivú manželku Sally, ktorá je zrazu sama a rozhodne sa dobrovoľne pomáhať v nemocnici. Tu sa zblíži s ochrnutým vojnovým veteránom Lukom Martinom, ktorý bojuje s depresiami, samotou, a tým, že spoločnosť nedokáže oceniť jeho obeť. Tisíce kilometrov ďaleko od Sally sa zatiaľ Bob pokúša vyrovnať sa so situáciou na fronte, ktorá je úplne iná, než ako ju podávala oficiálna propaganda ... Príbeh o vojne bez vojny, zato plný naozajstných ľudských emócií, ukazujúci nezmyselnosť akejkoľvek vojny, z pohľadu tých , ktoré kruto zasiahla. Neobyčajne silné komorná dráma, ani dnes nestrácajúca na svojej pôsobivosti a aktuálnosti, taký je slávny protivojnový film, nakrútený režisérom Hale Ashbym. K jeho presvedčivosti prispievajú civilné herecké výkony Jane Fondovej a Johna Voighta, príznačná smutná atmosféra, hudba a piesne Janis Joplinové, skupín The Rolling Stones, The Beatles a ďalších, ktoré evokujú dobu konca šesťdesiatych rokov a myšlienkovo doplňujú príbeh. Snímka oprávnene získal troch Oscarov za najlepší mužský výkon (Jon Voight), najlepší ženský herecký výkon (Jane Fondová) a najlepší pôvodný scenár (Robert C. Jones a Waldo Salt), a tiež rad ďalších prestížnych ocenení.

"... O Vietname, po Vietname, bez Vietnamu. Po dlhšej dobe zasa jeden vynikajúci film bez zbytočného politizovania, ktorý na problémy Ameriky a sveta nazerá prizmou svojich postáv. Ľudí, pre ktorých sa niečo definitívne skončilo a nemajú jasno v tom, či stoja o to, čo im ostalo. Hudba mojej mladosti (Rolling Stones, Beatles, Simon a Garfunkel, Bob Dylan) umocňuje celkový dojem z filmu.   ... " nascendi na www.csfd.cz




Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

NOVA CINEMA * 20,00 * dráma KRSTNÝ OTEC II
CINEMAX * 20,15 * hudobný WHIPLASH
HBO COMEDY * 20,30 * komédia KISS KISS BANG BANG

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat