Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

10.12.2015 * PLUS * 22,50 * ROCKY


ROCKY

(1976)
PLUS - 22,50

RÉŽIA: John G. Avildsen
PREDLOHA: -
SCENÁR: Sylvester Stallone
HUDBA : Bill Conti
HRAJÚ: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers

Slávna boxerská dráma outsidera, ktorý dostal šancu a zvíťazil sám nad sebou. Titulný hrdina, neúspešný tridsaťročný boxer Rocky Balboa, pracuje ako vyberač dlhov pre miestneho úžerníka, boxuje v pokútnych zápasoch a neúspešne sa dvorí Adrian, plachej predavačke v obchode s drobnými zvieratami. V čase, keď bývalý tréner vyhodí Rockyho z telocvične, pretože sa mu zdá, že ako boxer premrhal svoj talent a je skrachovaná existencia, chystá sa vo Filadelfii boj o titul majstra sveta v ťažkej váhe. Pretože sa však vyzývateľ zranil a nemôže k zápasu nastúpiť, vyhlási obhajca titulu Apollo Creed, že bude boxovať s ktorýmkoľvek miestnym boxerom, pretože chce dokázať, že Amerika je krajinou, v ktorej má každý šancu uspieť. Vyberie si Rockyho, pretože sa mu páči jeho prezývka Taliansky žrebec, sľubujúci dobrú publicitu. Zatiaľ čo sa Rocky nesmelo zbližuje s Adrian, rozbieha sa veľkolepá reklamnú kampaň. Rockyho spovedajú televízni reportéri, píše sa o ňom v novinách. Všetci sa však vysmievajú jeho úprimnosti a nikto mu nedáva najmenšiu šancu. Príde za ním bývalý tréner Mickey, ponúka mu svoje služby ako tréner a manažér. Rocky ho najprv vyhodí, ale potom súhlasí. Začína tvrdý tréning. Behá, boxuje a postupne sa dostáva do fyzickej aj psychickej kondície, aj vďaka tomu, že sa k nemu nasťahuje Adrian. V noci pred zápasom sa jej Rocky zverí, že chce s Creedom vybojovať rovnocenný zápas, aj keď si uvedomuje svoje minimálne šance. 1. januára 1976 je hala vypredaná. Začína veľkolepý zápas, ktorý je boj o titul majstra sveta. Prekvapený Apollo Creed, pre ktorého je zápas, rovnako ako pre divákov, len show pre pobavenie, ide hneď v prvom kole po Rockyho rane k zemi. Až potom začne naozajstný zápas. Rocky bojuje ako o život, niekoľkokrát ide k zemi, ale zakaždým sa zdvihne.

"... Dokonalý kultovní snímek z prostředí boxu, který vynesl Sylvestera Stallonea mezi jednoho z největších holywoodských hvězd. Nepřekonaný boxerský klenot se skvělým hudebním doprovodem.   ... " Arx na www.csfd.cz




Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

DAJTO * 20,15 * scifi TOTAL RECALL
FILM+ * 22,00 * thriller IDENTITA
HOROR FILM * 00,00 * horor REC

Krásny večer!


pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat