Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

15.12.2015 * AMC * 21,00 * SPÁČ


SPÁČ

(1973)
AMC - 21,00

RÉŽIA: Woody Allen
PREDLOHA: -
SCENÁR: Woody Allen
HUDBA : Woody Allen
HRAJÚ: Woody Allen, Diane Keaton, John Beck, John McLiam, Douglas Rain

Tridsaťpäťročný spolumajiteľ reštaurácie U veselej Mrkvičky, v Greenwich Village, ktorým je klarinetista amatér Miles Monroe, sa v roku 1973 musí podrobiť pomerne banálnej operácii žalúdočných vredov. Z narkózy sa ale prebúdza takmer o dvesto rokov neskôr, taká je východisková situácia sci-fi komédie Woodyho Allena. Hlavnou postavou príbehu je opäť nešikovný, nehrdinský hrdina, dostávajúci sa vlastnou nemotornosťou do neobvyklých situácií ... Režisér Woody Allen s patričnou dávkou zveličenia karikuje spoločenské systémy s neobmedzene vládnucimi diktátormi, rovnako ako aj zaručene "dokonalé" politické systémy a ideológie. Príbeh nezaprie inšpiráciu futurizmom, tiež tentoraz v deji nájdeme citácie z grotesiek Macka Sennetta, Bustera Keatona, Harolda Lloyda, Charlieho Chaplina, bratov Marxovcov, parafráze slávnych filmových dialógov. Humorom zhadzuje niektoré psychologizujúce divadelné hry či teraz aktuálne klonovanie ľudských orgánov. Nemenej dôležitou súčasťou deja sa stala hudba Woodyho Allena, ktorý sa tu predstavuje aj ako jej interpret na klarinet, v sprievode vlastnej dlhoročnej skupiny The New Orleans Funeral Ragtime Orchestra a neworleanskej kapely The Preservation Hall Band. Nie je nezaujímavé, že kostýmy k tomuto snímku pripravil Joel Schumacher, ktorý neskôr viac zaujal ako režisér napríklad snímkami Hráči so smrťou, Nebezpečný klient a Čas zabíjať.

"... Podle meho nejlepsi komedie od Allena... Dokonalost sama. Scéna se žebříkem je snad to nejšílenější, co jsem viděl :D   ... " gogos na www.csfd.cz




Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

HBO * 21,00 * dráma HOŘÍCÍ KEŘ
FILM+ * 22,00 * thriller NOC DLHÁ 30 DNÍ

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat