Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

6.5.2018 * Markíza * 20,30 * Zelená míľa

Markíza - 20,30


Réžia: Frank Darabont
Predloha: Stephen King
Scenár: Frank Darabont
Hudba : Thomas Newman
Hrajú: Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan

Na začiatku príbehu sa stretneme so starým mužom Paulom Edgecombom (Dabbs Greer). Žije v domove s opatrovateľskou službou a práve sa dojato pozerá na starý film s Fredom Astairom. Snáď až príliš dojato, pretože jedna zo sestier ho musí skontrolovať, keď počuje všetky tie vzlyky. Paul je tak namäkko, že jej začne rozprávať svoj príbeh, starý 60 rokov, ktorý ešte nikomu nerozprával. Okolo roku 1935 v Louisiane, mladý Paul (teraz už Tom Hanks) pracuje ako dozorca vo väzení pre ťažkých zločincov, ktorí sú odtiaľ posielaní na smrť. Paul nie je len "zamestnancom", ale bystrým pozorovateľom, ktorý citlivo vníma rázovité postavy ťažkých zločincov a ich osudy. Stretáva sa napríklad s čiernym obrom Johnom, ktorý má ruky ako lopaty a je obvinený z vraždy dvoch detí. Nemôže uveriť, že človek, ktorý sa bojí spať potme by bol schopný tak hrozného činu. Je tu tiež hlboko veriaci Arlen, a bláznivý psychopat zvaný Divoký Bill, ale je tu tiež tá hrôzostrašná chodba, natretá na zeleno, ktorej všetci hovoria "Zelená míľa", je to cesta, na konci ktorej čaká smrť, ak sa nestane zázrak. Podľa predlohy Stephena Kinga.






"... Je jen málo filmů při kterých člověk má v sobě hrozně moc emocí, tenhle fim je ve Vás objeví . Je to nádhera sledovat něco tak krásného jako je tento film --je to boží zázrak.   ... " Enšpígl na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Prima COOL * 20,00 * dráma CREED
Nova Cinema * 20,00 * scifi NÁVRAT TEMNÉHO RYTIERA
HBO * 20,00 * dráma MIESTO PRI MORI
CS film * 20,00 * dráma TICHÁ BOLEST
Dvojka * 21,20 * dráma NEBEŠTÍ JEZDCI
ČT2 * 21,35 * dráma TISÍCROČNÁ VČELA
ČT art * 21,45 * krimi KEY LARGO
Cinemax * 21,55 * scifi STRÁŽCOVIA
Film+ * 22,00 * akčný CESTA DRAKA
ČT1 * 22,30 * krimi PO STOPÁCH KRVE
Prima * 22,45 * dráma THELMA A LOUISE

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat