Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

11.11.2018 * ČT2 * 21,40 * Dievča s pištoľou

ČT2 - 21,40


Réžia: Mario Monicelli
Predloha: -
Scenár: Luigi Magni, Rodolfo Sonego
Hudba : Peppino De Luca
Hrajú: Monica Vitti, Stanley Baker, Carlo Giuffrè, Corin Redgrave, Aldo Puglisi

Talianska komédia z roku 1968 pojednáva o sicílskej žene Assunte Patanèovej (Monica Vitti), ktorá sa potom, čo bola omylom unesená sicílskym gangom a "zneuctená" jeho vodcom Vincenzom Macalusom (Carlo Giuffrè), vydáva s pištoľou v ruke do Anglicka, aby ho zavraždila . Cestou sa premení v nádhernú a očarujúcu modernú dámu. Akonáhle sa jej milenec znovu objaví na scéne, dievča si uvedomí, že pomsta bude oveľa sladšia, keď ho namiesto zabitia odkopne. Stanley Baker sa predstaví v jednej z hlavných úloh ako anglický doktor, ktorý sa žene snaží pomôcť. Snímka bola nominovaná na Oscara za najlepší cudzojazyčný film.

Haley Bennett: «Sono la ragazza con la pistola»


"... Na tejto bláznivej komédii, založenej na situačnom aj konverzačnom humore som sa zabávala absolútne perfektne. Monica Vitti ako horkokrvná, na jednej strane naivná, na druhej riadne prefíkaná kočka je dokonale sladká a "smrtonosná" zároveň - proste super.    ..." Rex Mundi na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

ČT2 * 20,00 * krimi MUŽSKÁ ZÁLEŽITOSŤ
JOJ Cinema * 20,15 * komédia UNDERGROUND
Cinemax * 21,35 * scifi MINORITY REPORT
ČT art * 22,50 * dráma ĎÁBLOVA PAST
Plus * 22,55 * komédia HYSTÉRIA
Jednotka * 23,55 * vojnový ŠTYRIDSAŤ ŠTYRI

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat