Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

1.11.2018 * Jednotka * 22,20 * Obyčajní ľudia

Jednotka - 22,20

Réžia: Robert Redford
Predloha: Judith Guest
Scenár: Alvin Sargent, Nancy Dowd
Hudba : Marvin Hamlisch
Hrajú: Donald Sutherland, Mary Tyler Moore, Judd Hirsch, Timothy Hutton

Režijný debut Roberta Redforda vyznamenaný štyrmi Oscarmi. Komorný príbeh jednej zdanlivo "celkom obyčajnej" stredostavovskej finančne zaistenej rodiny rozpráva o komunikácii a schopnosti počuť svojich najbližších. Dospievajúci Conrad žije pod dohľadom korektného a spravodlivého otca, daňového poradcu Calvina Jarretta, a svojej vždy starostlivo upravenej a usporiadanej matky Beth. Prečo teda dôjde k jeho nervovému zlyhaniu a takmer zrúteniu? Kde vlastne začala trauma, ktorú s chlapcom postupne na svojich sedeniach odkrýva otcom odporúčaný psychiater? Conradov ťažký pocit viny pramení z rodinnej tragédie, skladajúcej sa pred divákom čriepok po kúsku z jeho výpovede. Tragédia však môže odkryť aj nové a doteraz nepoznané emócie. Práve tak sa môže premeniť jedna celkom obyčajná rodina. Režijný debut Roberta Redforda, ktorý vznikol podľa románu Judith Guestovej, je zároveň hereckým koncertom Donalda Sutherlanda, Mary Tyler Mooreovej a Timothyho Huttona. V roku 1981 si odniesol celkom štyri Oscary za najlepší film, réžiu, scenár adaptovaný z iného média a mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.


"... Úžasný snímek, který nabízí kvalitní podívanou, bezchybné herecké výkony a pohled do života takových obyčejných lidí, kteří jsou vlastně neobyčejní. ..." Molly na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Cinemax2 * 21,30 * dráma HODINY
Prima COOL * 22,20 * akčný JACKIE CHAN A ČÍNSKY POKLAD
Plus * 22,40 * thriller ČEĽUSTE
Markíza * 00,00 * fantasy DUCH

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Obyčejní lidé od: Judith Guest
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat