Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

13.11.2018 * ČT art * 21,15 * Herečka tisícročia

ČT art - 21,15


Réžia: Satoši Kon
Predloha: -
Scenár: Satoši Kon
Hudba : Susumu Hirasawa
Hrajú: -

Film nás zavádza do prostredia práve demolovaného filmového štúdia Gine, v ktorom dlhý čas pôsobila slávna herečka Chiyoko Fujiwara a kde jej obdivovateľ Genya Tachibana natáča dokument o jej spletitom živote a bohatej kariére. Spolu so svojím kameramanom sa vydá na cestu do hlbokého lesa, kde žije vyslúžilá herečka len so svojou slúžkou, ukrývajúce sa pred svetom. Muž prináša už dávno zabudnutý kľúč, avšak staručká dáma začne spomínať na svoje detstvo. Na deň, kedy si ju všimol generálny riaditeľ filmového štúdia a na moment, kedy pomohla utekajúcemu mužovi pred vojenskou políciou. Nezabudla ani na sľub, že sa opäť stretnú, ani na mladíkov kľúč, ktorý našla a chcela vrátiť. Rozhodla sa, že nájde svoju osudovú lásku, toho, do ktorého sa zamilovala na prvý pohľad. Preto tiež prijala prácu herečky, aby ho s nádejou hľadala. Autori dokumentu sú herečkiným rozprávaním pohltení natoľko, že sa objavujú v malých rolách aj v deji samotnom. Môžeme tak vidieť prelínanie osobného i filmového života. Film získal 8 nominácií a 4 víťazstvá napr. Na Fanta-Asia Film Festival za najlepší animovaný film.


Sennen joyû (2001)

"... První film, po kterém se mi klepou ruce. Opravdu nechápu, jak mohlo něco takového vzniknout. Opravdu nechápu, jak k tomu někdo mohl přidělat tak perfektně sedící hudbu. Vím, že to nechápu opravdu mnoho, ale jedno - takový film se pro mě rodí snad jen jednou. Dostanu někdy silnější filmový zážitek?    ..." Ziza na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Prima MAX * 20,00 * scifi GATTACA
Cinemax2 * 20,30 * dráma KRSTNÝ OTEC
JOJ Cinema * 21,55 * dráma UNDERGROUND
Film+ * 22,00 * thriller FARGO
Cinemax2 * 23,25 * dráma JACKIE BROWNOVÁ
HBO * 23,35 * horor V ZAJATÍ DÉMONOV
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat