Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

19.5.2011 * ČT2 * 23,20 * vojnový - PEKLO V PACIFIKU


"... Američan a Japonec. Oba se ocitají na pustém ostrově. Ve filmu neuvidíme nic, co se odehrálo před ztroskotáním, dokonce ani samotné ztroskotání. Neuvidíme jiné tváře, než ty, které patří našim trosečníkům. Ti toho moc nenamluví, což je vzhledem k jazykové bariéře pochopitelné, především si však i na ostrov zatáhli válku, která právě v Pacifiku zuří. Světem otřásá ta druhá světová a Amerika s Japonskem si příliš tykat nehodlají. Zpočátku vesměs nevinné laškování, v podobě házení si nábojů do ohně nebo močení tomu druhému na záda, přeroste ve hru na zajatce a usmířené stavění voru. Zábavná soukromá válka s poměrně naturalistickou atmosférou je zajímavá především díky představitelům, kteří se ujali obou hlavních (a jediných) rolí filmu. Lee Marvin a Toshiro Mifune jsou skvělí a předpokládám, že je každému jasné, kdo hraje Američana a kdo Japonce. Za zmínku stojí taky výborně ztvárněný závěr s překvapujícím vyústěním. ..." FateKEEPER na ČSFD

Dva muži, sestřelený americký pilot (Lee Marvin) a japonský důstojník Kuroda, se ocitají na opuštěném ostrově kdesi uprostřed Tichého oceánu. Aby přežili, musí se naučit navzájem respektovat, navzdory tomu, že jejich dvě země jsou ve válce. (Javert)

Žádné komentáře:

Okomentovat