Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

26.5.2012 * Nova * 23,10 * dráma - UTRHNUTÝ Z REŤAZE

"... Luc Besson znova siahol po svojom uz raz overenom napade, a to postava , pod ktorej smrtiacim povrchom sa ukriva citliva dusa. Samozreme, toto nieje novy Leon, toto je v prvom rade akcny film. Avsak ten najlepsi, ktory Jet-Li natocil mimo azie. Jet tu podal zrejme najprecitenejsi vykon vo svojej kariere a postava mu skutocne sadla. Tento krat to nieje super-aziat, ktory vsetkych zpacifikuje pohnutim malicka (teda je, ale to nieje to podstatne:)), ale v prvom rade vyvrhel v cudom svete bez vlastneho zivota. Herecke esa ako Feeman a Hoskins su mu neochvejnou oporou a to vsetkemu ohromne pridava na posobivosti. Sice je to stale hlavne akcny film (choreograia je skvela (je to proste Yuen Woo-Ping) a podobne ako cely film na velmi drsny look), jeho neobicjna citlivost a emocny naboj ho vsak robia naozaj vynimocnym. Plus soundtrack od Massive Attacku.....skutocna pochutka ktora si koli svojej inakosti plne hodnotenie proste zasluzi. (9/10) ..." kitano na ČSFD

Příběh se odehrává v zachmuřeném Skotsku. Kruťák Bart (Bob Hoskins) vychoval z kluka Dannyho (Jet Li) bojového otroka. Danny vyrůstá v kleci, živí se konzervami a na krku nosí obojek. Nemá vzdělání, mentálně je na tom jako desetileté dítě. Když mu ale Bart obojek odepne, dělá Danny to, co jediné se naučil - zabíjí. Bart Dannyho nasazuje do ilegálních zápasů a vydělává majlant. Bart: Když je dostanete mladé, možnosti jsou nekonečné. Pak ale přijde bouračka. Bart skončí v komatu a Danny se ocitne u starého slepce, ladiče pian Sama (Morgan Freeman). Li k tomu říká: Danny dokáže během chvilky zmlátit spoustu lidí. Ale nerozumí životu. Nemá přátele, nemá rodinu a tak potká postavu Morgana Freemana. Je to ladič pian a zasvětí mě do světa hudby. A jeho hudba mi pomůže stát se normálním člověkem. Poznám přátelství, lásku i rodinu. Bojové scény se nesou v pouličním stylu, neboť Dannyho nikdo neučil. Jejich choreografem je Yuen Woo-Ping, jehož sláva se dotkla nebes díky wire-fu v MATRIXU , dále vymýšlel bojovou akci v Tarantinově KILLOVI BILLOVI a s Jetem Li spolupracoval již mnohokrát. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat