Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

30.5.2012 * Nova Cinema * 21,50 * dráma - SEX, LŽI A VIDEO

"... První film, kterým se Steven Soderbergh zviditelnil a pro mě stále jeho nejlepší. Nemůžu se dost vynadívat na ten skoro nehýbající se děj, ve kterém lidi bez mučení dělají a říkají věci, které se jim mohly v jiném kontextu zdát nemyslitelné. James Spader a Andie MacDowellová, kteří si navzájem "pomohou", jsou do svých rolí dokonale obsazená dvojice. ..." kleopatra na ČSFD

Jak již víme, není tento snímek dráždivou erotickou podívanou, ale komorní psychologickou studií svérázných vztahů mladé čtveřice s nádechem smutné komedie v jemném rohmerovském stylu. Rozhodující roli v příběhu má podivínská záliba ústředního hrdiny Grahama, jíž si kompenzuje své problémy s lidmi a se sexem: nahrává si na video zpovědi různých žen o jejich intimním životě a sexuálních problémech. Tento inteligentní a skromný film se stal nečekaně úspěšným debutem tehdy šestadvacetiletého režiséra S. Soderbergha. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat