Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

15.2.2013 * Fanda * 20,20 * dráma - VÍŤAZI A PORAZENÍ


"... Nejlepší film ze sportovního prostředí, jaký jsem kdy viděl. Strhující tempo, jeden rychlý záběr střídá druhý, Stone téměř nenechá diváka vydechnout, čemuž notně napomáhá i báječný soundtrack. Al Pacino předvádí herecký koncert, ostatně na to jsme u něho zvyklí. Ovšem kdo mně překvapil, byla Cameron Diaz, která za ním nezaostává a pak také v té době méně známý černošský herec Jamie Foxx, kterému vysekl poklonu i Al Pacino osobně. Stone tu marnotratně hýří režijními nápady, např. v jedné scéně do obrazu komponuje záběry z Ben Hura, je to úlet, ale sedí to tam. Slovy se to těžko popisuje, musí se to vidět na vlastní oči. Zkusil jsem na DVD možnost pustit si film bez jakkýchkoliv zvuků, pouze za doprovodu soundtracku a věřte mi, i tak to byla jízda. ..." Lima na ČSFD

Quaterback týmu Miami Sharks Jack Rooney (Quaid) sa zraní a trenér Tony DAmato (Pacino), pošle na ihrisko mladého, namysleného quaterbacka Willieho Beamena (Foxx), ktorý si behom troch zápasov zarobí peniaze a získa slávu. Až pokým sa neukáže, že Jack bude schponý sa vrátiť späť a znova hrať. Proti tomu sa postaví nekompromisná majiteľka klubu Christina Pagniacci (Diaz). Zaujímavosťou je, že okrem Foxxa a LL Cool J, Stone obsadil do úloh hráčov, ozajstných hráčov NFL. (fishki)

Žádné komentáře:

Okomentovat