Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.2.2013 * Cinemax * 20,00 * dráma - HEBKÁ KOŽA

"... Jeden z prvních filmů tehdy velmi mladého režiséra se obírá důkladnou studií manželského trojúhelníku. Banální průběh milostného románu známého literárního teoretika a publicisty s letuškou, má obvyklý průběh i vyústění. Víc než o vztah tu jde o flirt zejména z mužovy strany. Nevýhodou dvojího života je jeho neobyčejně obtížně tajiltelná dvoukolejnost. Po vyjasnění skutečného stavu věcí, zejména manželova lhaní, se zoufalá choť rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou. Paradoxně ve zhruba stejném momentě, kdy nespokojená letuška odchází z flirtu, znechucena dvojakým postojem svého milence. Tragédie, která následuje, je současně charakteristikou celého filmu. Posedlost mezilidskými vztahy zůstala Truffautovým dominantním tématem. Tématem, kterému propůjčil nadčasovost. ..." sportovec na ČSFD

Pierre Lachenay je v literárním světě velmi známou osobností. Žije klidný rodinný život se svou ženou Francou a dcerou Sabine. Na jedné pracovní cestě do Lisabonu se seznámí s krásnou mladou letuškou Nicole, a jelikož vyvine patřičnou iniciativu, dojde mezi nimi k milostnému vzplanutí. Pierre začíná vést dvojí život a neustále volí mezi rodinou a milenkou. Jednoho dne ale Franca objeví manželovy diskriminující fotografie a rozhodne se k zoufalému činu. [FFF 2009](oficiální text distributora) 

http://www.csfd.cz/film/9091-hebka-kuze/

Žádné komentáře:

Okomentovat