Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

20.2.2013 * STV2 * 22,05 * dráma - PANNA ZÁZRAČNICA

"... Jeden z mála poetických filmov slovenskej scény ktorý som videl a neskrývam nadšenie. Film mi zo začiaktu prišiel nesúvislý a pochmúrny, kedže všetci kričali Anabela a divák stále nemohol tušiť o čo ide. Ale to bol len klam 15tich minút. Potom nastúpilo brutálne kryštalizovanie postáv , ich zhmotnené predstavy a predovšetkým hraničné situácie po stretnutí s Anabelou každej z nich.Hodnotím nielen z hľadiska hercov , kamery ale nesmiem zabudnúť na skvelú výpravu , jednotlivé zvukové efekty ktoré vo filme nieje veľa ale ak už sa niekde nájdu tak spestria film a zvýraznia dejovú líniu.Taktiež všelijaké kostýmy. Tento film je proste zhmotnená báseň , ktorú si musíte prečítať viackrát aby ste porozumeli kontextu. plný počet zaslúžene. ..." Cikinko na ČSFD

Film zachytáva život mladej generácie umelcov, formujúcej sa uprostred vojny. Anabella - mladé krásne dievča sa zoznámi so skupinou priateľov, rozochvieva v nich túžby, stane sa predmetom ich predstáv. Očarení jej "zázračnosťou" však nevidia Anabellin smútok, ktorý vyústi v jej tragický koniec. Podľa rovnomennej knihy Dominika Tatarku(oficiální text distributora)

http://www.csfd.cz/film/105928-panna-zazracnica/

Žádné komentáře:

Okomentovat