Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.6.2013 * Barrandov * 20,05 * dobrodružný - WINNETOU II.: ČERVENÝ GENTLEMAN

"... Dle mého názoru nejzdařilejší filmová mayovka. Šálek dobrodružné indiánky je po okraj plný děje, zajímavých zvratů plných emocí (Rybanin nečekaný sňatek), pevných charakterů (Olda bránící svého koně) a nefalšované jugoslávské romantiky. Rudý gentleman je pěknou ukázkou toho, že různé národy, lidé s různou barvou pleti, mluvící jinými jazyky, nikdy nezvládnou žít pohromadě na jednom území. Tento známí fakt je sice prezentován dětským, až naivním způsobem, ale je pochopitelný pro všechny. K plusu Rudého gentlemana je třeba připočíst ještě téměř žádný výskyt titulování se "bratře" a vůbec absenci kýčovitých dialogů. ..." Legas na ČSFD

Náčelník Apačů Winnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand chtějí uzavřít příměří mezi Indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a Indiány kmene Assiniboi, což však není po vůli Forrestovu gangu. Ti se pokoušejí překazit plán všemi prostředky. V době mise se Winnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Rybanny, která je však slíbená jako důkaz přátelství vojákovi Merrillovi... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat