Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

23.6.2013 * Nova * 20,20 * komédia - VRCHNÍ, PRCHNI!

"...Výborný nápad a slušné herecké výkony povyšují tuto komedii na jednu z nejlepších českých, která se za totáče urodila. Vrchní, prchni ač je možná trochu moc jednoduchá i pro samotného vrchního nevrchního mluví již samotným názvem za vše. Nezdá se mi sice zas tak vtipná, ale na druhou stranu pokud beru vtipné ty scény, kde návštěvníky okrádá o jejich pracně vydělané korunky, tak musím zákonitostně mlčet, protože je to bráno jako satira na vrchní té doby a tak to také funguje a právě díky těm scénám je to tak zábavné a originální. Pan Smojlak sám řekl, že kdyby tuto komedii točil v dnešní době, asi by se tolik nechytla. Tenkrát vrchní na svojí práci víceméně kašlali, když si byli tak rovni, ale dnes by to nejspíš tak nefungovalo. Každopádně to vůbec nevadí. Dokáže se u toho pobavit prakticky každý. Komedie je to na to zábavná dosti. --- Stěrače stírají, odstřikovače stříkají. - Že se Vám do toho pletu ale ty stěrače, odstřikovače nemusíte hlásit, ty přece vidíte. - To je pravda, díky - Erno ty stěrače, odstřikovače nemusíte hlásit to všechno vidím. - Jó..Klaxon troubí......" Malarkey na ČSFD

Knikupec Dalibor Vrána věru nemá lehké žití. Líbí se ženám, a ty se zase líbí jemu, a protože je Dalibor mužem činu, značnou část jeho poctivě nabytého výdělku polknou alimenty. Svou svízelnou finanční situaci se rozhodne vylepšit způsobem zcela originálním. Využije toho, že si jej lidé v restauracích často pletou s číšníkem a začne inkasovat. Netrvá dlouho a stane se nepolapitelným fantomem pražských (a později i mimopražských) restaurací, postrachem liknavých číšníků. Je stále odvážnější a úspěšně se mu daří před manželkou i okolím maskovat zdroj příjmů tvrzením, že si vydělává v nočních podnicích hrou na housle. V Karlových Varech se mu podaří husarský kousek, když zorganizuje honičku místních číšníků sám na sebe. Jenže jak se říká, tak dlouho se chodí pro vodu, až... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat