Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

11.2.2015 - SPEKTRUM - 20,00 - STEPHEN HAWKING A JEHO GRAND DESIGN


STEPHEN HAWKING A JEHO GRAND DESIGN
(2012)
SPEKTRUM - 20,00

RÉŽIA: Dan Clifton
PREDLOHA: -
SCENÁR: Dan Clifton
HUDBA: -
HRAJÚ: Stephen Hawking

Stephen Hawking nás provází svými nekonvenčními myšlenkami, které zdařile vizualizuje na příkladech z naší každodennosti. Rekapituluje převratné teorie a fenomenální vědecké objevy; zlomové okamžiky a získané poznatky názorně demonstruje lehce srozumitelnou formou. Jeho názory můžeme bezvýhradně přijímat i zarputile odmítat, rozhodně bychom je ale neměli ignorovat, neboť přírodní zákony platí jak ve světě, který nás obklopuje, tak napříč vesmírem nad našimi hlavami, ale i v nás samotných.

"...Resit Boha v moderni vede je velice dulezite (asi ne v CZ, kde to Buh zabalil zhruba pred 60 lety. Otazka 'creation' vs. 'evolution' nadale zustava v popredi zajmu v celem vedeckem svete. Hawking netvrdi ze stvoritel neni, ale ukazuje ze z hlediska vedeckych poznani nebyl potrebny k procesum ktere daly vznik a utvarely vesmir. Me osobne Hawking svymi knihami a filmy odpovedel na hodne veci v kterych jsem nemel jasno. A co se mi na nem libi je i to ze nechava otevrenou otazku zda je mozne pomoci vedy a filozofie vytvorit skutecny model, podle ktereho vesmir vznikl, existuje a take kam speje v budoucnu. Film je trochu zkracenym vycucem knihy, ktera je rozsahlejsi, detailnejsi a pro nekoho muze byt prijatelnejsi k pochopeni subjetku. ...." kotrlak na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

HBO * 20,00 * dráma ZLODEJKA KNÍH
ČT2 * 20,00 * dokument SANTORINI, OSTROV OPRADENÝ LEGENDAMI 
CINEMAX * 20,15 * dráma ON JE TAKÝ PEKNÝ
VIASAT NATURE * 21,50 * dokument YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÝ PARK

Žádné komentáře:

Okomentovat