Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

24.2.2015 - ČT1 - 20,55 - PARTIE KRÁSNÉHO DRAGOUNA


PARTIE KRÁSNÉHO DRAGOUNA
(1970)
ČT1 - 20,55


RÉŽIA: Jiří Sequens st.
PREDLOHA: Jiří Marek
SCENÁR: Jiří Sequens st.
HUDBA: Zdeněk Liška
HRAJÚ: Jaroslav Marvan, Josef Vinklář, Josef Bláha, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Josef Abrhám, Květa Fialová, Helga Čočková, Bohuš Záhorský, Svatopluk Skládal, Jana Šulcová, Carmen Mayerová, Míla Myslíková, Jiří Holý, Eva Foustková, Jaroslav Cmíral, Ladislav Potměšil, Jiří Smutný, Jindřich Panáček, Josef Bek

Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka Hříšní lidé města pražského natočil režisér Jiří Sequens v roce 1970. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem „zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou. Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné „čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Vinklářem a Josefem Bláhou, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová.


"...Nejlepší film s radou Vacátkem. Skvělý part tu rozehrávají především pánové Abrhám a Menšík. Geniální je hudba Zdeňka Lišky....." GIK na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

NOVA CINEMA * 20,00 * thriller PRVOTNÝ STRACH
DVOJKA * 20,00 * dokument ČERSTVÉ, ALE V KONTAJNERI
ČT ART * 20,20 * hudobný EDDIE VADDER - WATER ON THE ROAD
AMC * 21,00 * dráma ZLOČINY A POKLESKY
ČT2 * 22,05 * dráma OHLÉDNUTÍ
NOVA CINEMA * 22,35 * romantický LIETAM V TOM
CINEMAX * 23,05 * muzikála ALL THAT JAZZ
FILMBOX HD * 23,05 * dráma DYM
ČT ART * 23,35 * dráma MILENCI ZO SEVERNÉHO PÓLU
FILM EUROPE * 23,50 * dráma NÁSLEDKY LÁSKY

Úspešný televízny seriál bol neskôr prevedený s novými zápletkami na celuloidový pás. A aj keď to nikto nečakal, filmové pokračovania zožali veľký úspech. Veď kto by si nezamiloval prvorepublikovú Prahu s jej drobnými zlodejíčkami, podvodníkmi alebo prostitútkami. Policajný radca Vacátko (v podaní skvelého Marvana) vyrieši všetko so šarmom a pokojom. Neodmysliteľnou súčasťou filmov o pražskej galérke je i charakteristická hudba Zdeňka Lišku.
Dnes aj Richard Gere, Woody Allen, George Clooney, pre milovníkov hudby Jazz a folkový spevák s medovým hlasom Eddie Vader. A tí, ktorým nestačia televízne noviny na to, aby sa naštvali, nech si pozrú nemecký dokument o bohapustom plytvaní potravinami.
Krásny večer!

Žádné komentáře:

Okomentovat