Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

25.2.2015 - ČT2 - 21,25 - TRABANTEM AŽ NA KONEC SVĚTA


TRABANTEM AŽ NA KONEC SVĚTA
(2014)
ČT2 - 21,25

RÉŽIA: Dan Přibáň
PREDLOHA: -
SCENÁR: Dan Přibáň
HUDBA: Tatiana Miková
HRAJÚ: Dan Přibáň, Aleš Vašíček, Marek Slobodník, Tomasz Turchan, Radoslaw Jona, Dana Zlatohlávková, Jakub Nahodil, Zdeněk Krátký, David Novotný

Dva Trabanty, Fiat a Jawa 250 na cestě na nejjižnější cíp amerického kontinentu. Několik tisíc kilometrů viděných optikou zpoza automobilového okénka. Bizarnost obrazu Trabantu v Amazonském pralese vyvažuje taková normální česko-slovenská posádka se špetkou polské krve.


"...Dokument? Ale kdeže. Do cestopisného hávu zaobalená priamočiara dobrodružná komédia o strastiach a slastiach medzinárodnej česko-poľsko-slovenskej výpravy na ceste až na samotný koniec sveta, to už skôr. Dan Přibáň a jeho kolegovia menej fakticky, ale o to zábavnejšie vykresľujú svoje divoké putovanie najkrajšími, najpustejšími a najnebezpečnejšími oblasťami latinskoamerického kontinentu plné čakaných i nečakaných príhod, nehôd a eskapád na ceste za vysneným cieľom. V hlave to zrejme nemajú úplne v poriadku, ale vďaka tomu a multikultúrnej spolupráci s nemenej šialenými Poliakmi a až ikonickým Marekom Slobodníkom na Jawe sa stávame svedkami všemožných situácií, ktoré sme doteraz videli len vo filmoch - od strateného pasu, ktorý je miestnym úradníkom na smiech, cez zapadnutie do blata, červený cestný prašný mejkap zdarma či vratké drevené mosty, ktorých prechod už pár automobilov neprežilo a mnohých ďalších, čo pre potešenie môjho diváckeho ja absolútne postačuje....." Madsbender na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

DAJTO * 20,15 * thriller TEMNÝ RYTIER
JOJ PLUS * 20,30 * komédia MOJE MENO JE NIKTO
HBO * 21,40 * dráma MAGNÓLIA
FILM EUROPE * 23,40 * dráma LEPŠÍ SVET

Nikto zo štábu - ani sám Dan Přibáň - nevie dobre po španielsky ani po portugalsky, napriek tomu sa na cestu vydali. Cestovalo sa cez šesť juhoamerických štátov, konkrétne cez Guyanu, Peru, Bolíviu, Brazíliu, Čile a Argentínu. Trabantová expedícia vycestovala 2.9.2012 a cesta trvala viac ako 4 mesiace. Celkovo bolo natočených 480 hodín filmového materiálu.
Ak na bláznov s Trabantami práve nemáte chuť, tak si môžete odpočinúť pri komediálnom westerne s Terenceom Hillom  a Henrym Fondom. Temný rytier šiel nedávno na Markíze. Kto to nestihol, môže si dať repete na Dajto. Veľa z nás nemá HBO, ale Magnóliu od Paula Thomasa Andersona proste MUSÍTE vidieť. Zožeňte si ju. Neoľutujete. Záplava vynikajúcich hercov v brilantných rolách v úžasnom príbehu rôznych postáv, ktoré však majú predsa len niečo spoločné.

Krásny večer!

Žádné komentáře:

Okomentovat