Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

23.2.2015 - PRIMA - 22,45 - VÝMENA


VÝMENA
(2008)
PRIMA - 22,45

RÉŽIA: Clint Eastwood
PREDLOHA: -
SCENÁR: J. Michael Straczynski
HUDBA: Clint Eastwood
HRAJÚ: Angelina Jolie, John Malkovich, Colm Feore, Devon Gearhart

Los Angeles, březen 1928. Je svěží sobotní ráno a v útulném domku na předměstí se svobodná matka Christine Collins (Angelina Jolie) před odchodem do práce loučí se svým devítiletým synem Walterem. Netuší, že ho možná vidí naposledy. Po návratu z práce totiž čelí asi největší noční můře každého rodiče - zmizení dítěte. Navzdory usilovnému pátrání státních orgánů se nepodaří zachytit jedinou stopu ztraceného chlapce. Uběhne pět měsíců a najednou, jako blesk z čistého nebe, udeří šťastná novina. Walter se našel a losangeleská policie, která si potřebuje napravit pošramocenou pověst, zaviněnou četnými skandály, ho s velkou pompou před zraky novinářů předává přešťastné matce. Moment nadšení záhy vystřídá další vlna zoufalství. Nalezený chlapec není její Walter. Policie, která nechce přijít o kladné body, ale trvá na tom, že nalezenec je pohřešovaný Walter Collins a matčiny protesty vysvětluje neskutečnou psychickou zátěží. Stejně bohorovně odmítá i evidentní důkazy svědčící ve prospěch její teorie. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci a Christine se pustí do boje za svou pravdu s takovou vehemencí, že začne být nepohodlná. Zatímco ona chce jen najít svého pravého syna, ti, kteří by jí měli pomáhat a chránit, dělají vše proto, aby ji umlčeli. Třeba i navždy.

"...Clint Eastwood přesně tak, jak ho mám ráda. Vynikající film u kterého mě mrazilo po celou dobu. Brilantní režie a výborné herecké výkony. Neuvěřitelně silný příběh, zvlášť když si uvědomím, že je natočen podle skutečných událostí a takových příběhů je bohužel na světě mnohem více....." Hild na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

ČT ART * 20,20 * komédia REVIZOR
ČT2 * 21,50 * western PRE HRSŤ DOLÁROV
ČT2 * 23,30 * dráma ZAJATCI

Žádné komentáře:

Okomentovat