Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

20.7.2015 * DAJTO * 22,25 * VYHÁŇAČ DIABLA


VYHÁŇAČ DIABLA

(1973)
DAJTO - 22,25

RÉŽIA: William Friedkin
PREDLOHA: William Peter Blatty
SCENÁR: William Peter Blatty
HUDBAJack Nitzsche, Hans Werner Henze
HRAJÚ: Ellen Burstyn, Linda Blair, Jason Miller, Max von Sydow, Lee J. Cobb, Kitty Winn

Dvanásťročná Regan žije so svojou matkou vo Washingtone. Zrazu začne prejavovať zvláštne symptómy – levitáciu, veľkú fyzickú silu a extrémne chovanie. Keď lekári nepomohli, jej zúfalá matka privoláva na pomoc kňaza zo susedstva. Do tela Regan totiž vstúpil diabol. Masturbovanie pomocou krucifixu, Panna Mária meniaca sa na prostitútku – klasifikácia prístupnosti R (mladší ako 17 rokov len v sprievode rodiča) a katolícke skupiny tlačili až na prístupnosť X (najvyššia prístupnosť). Občiansky aktivisti bojovali o zastavanie filmu z dôvodu škodlivosti pre divákov, ale u súdov neuspeli. Vyháňač diabla je vo svojej podstate horor a jeho vulgarita a násilie nie sú neprimerané jeho téme.

"...Majstrovský horor, ktorý žáner hororu posúva do úplne iných dimenzií, než aké mu prináležia v rámci súčasných štandardov. Psychológia postáv a sila príbehu robia z filmu plnohodnotnú, nervydrásajúcu drámu, ktorá si môže podať ruku s tým najlepším od Hitchcocka  ..." POMO na www.csfd.cz





Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

NOVA CINEMA * 20,00 * thriller INSIDER
DVOJKA * 20,55 * dráma STRIEĽAJTE NA PIANISTU
ČT2 * 21,50 * komédia STARÁ PANNA
JOJ CINEMA * 23,35 * dráma TRI DNI K SLOBODE

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat