Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

28.7.2015 * ČT ART * 20,25 * PO SVADBE


PO SVADBE

(2006)
ČT ART - 20,25

RÉŽIA: Susanne Bier
PREDLOHA: -
SCENÁR: Anders Thomas Jensen
HUDBAJohan Söderqvist
HRAJÚ: Mads Mikkelsen, Rolf Lassgård, Sidse Babett Knudsen, Neel Rønholt

Film dánskej režisérky Susanne Bier (Bratia) bol nominovaný na Oscara za najlepší cudzojazyčný film a patrí k tomu najlepšiemu, čo nám súčasná škandinávska kinematografia môže ponúknuť. Hrdinom filmu je charizmatický a talentovaný dánsky herec Mads Mikkelsen (Casino Royal) pracujúci v indickom sirotinci, ktorý zúfalo potrebuje finančné prostriedky. Tie sa núkajú z rodného Dánska, krajiny, ktorú nechal ďaleko za sebou. Životné situácie, ktoré ho tam čakajú, zmenia obchodnú cestu v dramatickú, bolestnú skúšku pre všetkých zúčastnených.

"...Toľkú presnosť a výstižnosť, s akou tu Susanne Bier v rýchlom strihu, v detailoch na tváre hercov, zobrazuje pocity postáv, som snád vo filme ešte nevidel. Neočakávaný vývoj deja, množstvo vzťahových nuancií a ich komplikovanosť by vystačila na dva samostatné, plnohodnotné filmy. Brilantné. Aj herecky. Občasné zatlačenie na divákove city sa dá odpustiť, je vyvážené sociálnou inteligenciou filmu. Famózna vzťahovka. ..." POMO na www.csfd.cz





Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS FILM * 20,00 * scifi VYNÁLEZ ZKÁZY
NOVA * 20,25 * akčný INDIANA JONES A KRÁĽOVSTVO KRIŠTÁĽOVEJ LEBKY
ČT2 * 21,40 * dráma PROTEKTOR
CS FILM * 22,00 * komédia DOBRÝ VOJÁK ŠVEJK
HBO COMEDY * 22,05 * komédia MANŽELIA A MANŽELKY

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

1 komentář: