Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

19.7.2016 * ČT ART * 21,05 * STROM NA DREVÁKY


STROM NA DREVÁKY

(1978)
ČT ART - 21,05


RÉŽIA: Ermanno Olmi
PREDLOHA: -
SCENÁR: Ermanno Olmi
HUDBA : -
HRAJÚ: Luigi Ornaghi, Francesca Moriggi, Omar Brignoli, Felice Cervi


Filmová poéma evokujúca život niekoľkých rodín bezzemkov, žijúcich v kraji okolo Bergama na konci 19. storočia. Základom širokého epického toku sú spomienky a úvahy Olmiho babičky. Hrdinkou je utrápená vdova, ktorá so svojím otcom vychováva šesť detí. Každodenný život sa rekonštruuje s dôrazom na drobné detaily, prosté gestá a dobové reálie; zachytené sú prípravy na oslavu Vianoc, tragédia vdovy, ktorej ochorie krava ako jediný zdroj obživy, vzťah mladej Magdalény a plachého Stefana, ktorý vrcholí svadbou a svadobnou cestou do Milána, tragédia Batistiho, ktorý je prepustený zo statku spolu so ženou a tromi deťmi. Film je tiež filozofickú úvahou o večne platných hodnotách, akými sú viera, pokora a láska.

"... Jedním dechem strhující a famózní dílo, které není povrchní s mimořádným citem pro detail. Určitě film k zamyšlení. ... " tahit na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

DAJTO * 20,15 * thriller LOVCI GANGSTROV
AMC * 22,00 * dráma SÚKROMNÝ ŽIVOT SHERLOCKA HOLMESA
FILM EUROPE * 22,00 * horor DIABLOVA CHRBTICA
PRIMA COOL * 22,45 * horor MUCHA
FILM+ * 22,50 * horor IDNTITA

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat