Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.7.2016 * FILM+ * 20,30 * ANDREW, ČLEN NAŠEJ RODINY


ANDREW, ČLEN NAŠEJ RODINY

(1999)
FILM+ - 20,30


RÉŽIA: Chris Columbus
PREDLOHA: Isaac Asimov, Robert Silverberg
SCENÁR: Nicholas Kazan
HUDBA : James Horner
HRAJÚ: Robin Williams, Embeth Davidtz, Sam Neill, Oliver Platt, Kiersten Warren


Ako väčšina ľudí v budúcnosti, tiež Richard Martin kúpil pre svoju rodinu domáceho robota. Ten ich, nový model s označením NDR-114, dostal meno Andrew a spočiatku nikto netušil, aký unikát predstavuje a ako veľmi ovplyvní život celej rodiny. Na rozdiel od ostatných robotov mu to myslí, má zmysel pre humor, je schopný cítiť a vnímať krásu, rýchlo sa učí a je prekvapivo kreatívny. Z výkonného služobníka sa postupne stáva miláčikom rodiny, najmä malej Amandy, ktorá sa ho spočiatku bála a nemala ho rada. Súčasne s tým, ako sa s pomocou Richarda zdokonaľuje a poľudšťuje, však stále viac túži po tom, stať sa skutočným a slobodným človekom. Začne nosiť šaty, bývať vo vlastnom dome, založí si konto v banke a po rokoch dokonca získa od Richarda Martina slobodu. Ani to mu však po čase nestačí a preto sa vydá na dlhú cestu po svete, aby našiel podobne odlišných robotov ako je on sám. To sa mu síce nepodarí, narazí však na čudáckeho vynálezca Burnsa, ktorý mu pomôže s prestavbou jeho kovového tela pomocou organických materiálov. A nielenže je nakoniec vzhľadom nerozoznateľný od ľudí, ale získa dokonca schopnosť cítiť ako človek, či už je to bolesť alebo žiarlivosť či dokonca láska. Takto sa vracia k rodine Martinovcov, kde už sa mnohé zmenilo a z malej Amandy je dospelá žena. Dospelá a veľmi krásna. A pretože Andrew má vycibrený zmysel pre krásu, niet divu, že všetko značne skomplikuje. Posledným krokom k tomu, aby sa robot Andrew stal človekom, je získať schopnosť starnúť.

"... Dle mě brilantní záležitost, kterou jsem viděl snad už dvacetkrát a nepřestává se mi líbit. Jeden z mých nejoblíbenějších, nejhezčích a dle mého skromného názoru a s ohledem na zdejší hodnocení nejvíce nedoceněných filmů vůbec. Jeden vždy rád poslouží... ... " kopik na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

HBO * 20,00 * dráma LISTY Z IWO JIMY
PRIMA MAX * 20,15 * dráma VRAH SKRÝVÁ TVÁŘ
PLUS * 20,45 * akčný SMRTONOSNÁ PASCA 3
HOROR FILM * 00,00 * horor INVÁZIA LUPIČOV TIEL

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat