Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

29.7.2016 * DVOJKA * 20,40 * UNAVENÍ SLNKOM


UNAVENÍ SLNKOM

(1994)
DVOJKA - 20,40


RÉŽIA: Nikita Michalkov
PREDLOHA: -
SCENÁR: Nikita Michalkov, Rustam Ibragimbekov
HUDBA : Eduard Nikolajevič Artemjev
HRAJÚ: Oleg Menšikov, Nikita Michalkov, Ingeborga Dapkunajtě, André Oumansky


Svedectvo o temnej dobe "kultu osobnosti" v bývalom Sovietskom zväze. Píše sa polovica tridsiatych rokov a zaslúžilý hrdina revolúcie plukovník Kotov trávi dovolenku spolu so svojou rodinou. Tento šarmantný a významný muž má mladú ženu a šesťročnú dcéru Naďu. Jeho prázdniny prebiehajú celkom uspokojivo, je nádherné počasie a v dome vládne pohoda a blahobyt, aký si v Rusku ešte nemohol dovoliť len tak niekto. Zásahy okolitého sveta narúšajú idylku len zriedka, ale bývajú o to závažnejšie. Jedným z takýchto narušení sú tanky, ktoré sa objavia neďaleko Kotovovej chaty na poli. Každý človek pochopí, že robiť vojenské cvičenie v dozretom obilí je nezmysel a Kotov má slušnú autoritu. Vojaci teda zase odídu a dovolenka môže pokračovať. Potom príde Míťa, ktorý si kedysi chcel zobrať za ženu terajšiu Marusju Kotovovú a teraz pracuje pre tajnú službu... Problémy tak na seba nenechajú dlho čakať. Film bol v roku 1994 ocenený Hlavnou cenou poroty na festivale v Cannes a o rok neskôr Oscarom za najlepší zahraničný film.

"... Len ruské srdce teplé a voňavé ako peceň čerstvého chleba môže urobiť z tragédie a omylov vlastného národa poému, ktorá pohne ľudskou podstatou. Skazka o dobrých a zlých, o láske, nenávisti, utrpení i šťastí v stalinskom CCCP. Nenašla som ešte slová, ktoré by obsiahli tento zážitok – treba to vidieť. ... " meave na www.csfd.cz




Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

PRIMA MAX * 20,15 * thriller BONNIE A CLYDE
FILMBOX FAMILY * 21,00 * animovaný VRÁSKY
JEDNOTKA * 22,10 * thriller THUNDERBALL
PRIMA * 22,20 * horor VOTRELEC 3
NOVA * 22,35 * akčný POSLEDNÝ SAMURAJ

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat