Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

1.6.2018 * Jednotka * 22,40 * Pulp Fiction


Pulp Fiction

(1994)
Jednotka - 22,40


Réžia: Quentin Tarantino
Predloha: -
Scenár: Quentin Tarantino, Roger Avary
Hudba : -
Hrajú: John Travolta, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Uma Thurman

Scenárista, režisér a herec Quentin Tarantino (nar. 1963) je nepochybne jedným z najvýznamnejších tvorcov súčasného svetového filmu. Zaujal už svojou celovečernou prvotinou Gauneri (1991) a svojím druhým filmom Pulp Fiction - historky z podsvetia (1994) len potvrdil svoje dominantné postavenie medzi postmodernými režisérmi. Scenár filmu vznikol dômyselným prepojením troch poviedok spätých so svetom zločinu, ktoré sú rozprávané bez ohľadu na časovú postupnosť a nakoniec vytvoria uzavretý kruh. Pôvodný názov filmu, odkazujúce k poklesnutej krvákovej literatúre, dokonale ladí s tým, čo sa deje na plátne. Výbuchy brutálneho násilia sú odľahčené veľmi čiernym humorom a jedna bizarná situácia za druhou ústia do ešte bizarnejších koncov. Okrem inovatívneho scenára a istej réžie film zaujme aj prehliadkou výnimočných hereckých výkonov presne obsadených predstaviteľov, oi. Johna Travoltu a Samuela L. Jacksona (zabijaci Vincent a Jules), Bruce Willisa (unavený boxer Butch), Tima Rotha a Amandy Plummerové (milenecká dvojica, pripravujúcich sa na prepadnutie) či Umy Thurman (gangsterská manželka Mia). Snímok bol uvedený v súťaži MFF v Cannes 1994, odkiaľ si odniesol najvyššie ocenenie, Zlatú palmu. Členovia Americkej akadémie ho nominovali na Oscara v siedmich kategóriách (oi. aj za najlepší film a réžiu), ale zlatú sošku nakoniec dostal iba scenár filmu. V tom istom roku dominoval v rámci nezávislej tvorby a získal celkovo štyri Independent Spirit Awards (Ceny nezávislého ducha), a síce za najlepší film, réžiu, scenár a herecký výkon v hlavnej mužskej úlohe (Samuel L. Jackson).



"... Celá léta přemýšlím, co napsat o tomhle filmu... ale slova stále nepřicházejí. Kult s velkým K.  ... " KevSpa na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS film * 20,00 * komédia ČERNÍ BARONI
Prima COOL * 20,15 * komédia MUŽI V ČIERNOM
Nova * 20,20 * rozprávka BYL JEDNOU JEDEN KRÁL
Cinemax2 * 20,30 * dráma KRÁĽ RYBÁR
Cinemax * 21,40 * thriller ÚČTOVNÍK
Dvojka * 21,50 * dráma DVE TVÁRE VERY DRAKE
Nova * 21,50 * dráma GLADIÁTOR
Prima MAX * 22,10 * thriller VLK Z WALL STREET
Dajto * 22,35 * scifi DREDD

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat