Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

14.8.2011 * JOJ * 20,15 * dráma - VYKÚPENIE Z VAZNICE SHAWSHANK

"... Jeden z nejlepších filmů všech dob!! Na vylíčení toho, jak je tento snímek úžasný, ještě nemá čeština dostatek výstižných slov, takže jen krátce - fantastické, grandiózní, velkolepé, skvělé, vynikající, excelentní, úžasné, jedinečné, nezapomenutelné, špičkové, dokonalé, nádherné, geniální, a hlavně lidské! Tim Robbins i Morgan Freeman se svými výkony povýšili mezi herecké velikány a Frank Darabont si nasadil laťku tak vysoko, že aby ji přeskočil, musel by natočit film, u nějž by diváci asi umřeli úžasem. Procítěný a pečlivě zpracovaný příběh neprávem odsouzeného muže musí dostat na kolena i nejotrlejší z diváků a to tak razantně, že se z těch kolen mnozí ani bez pomoci nezvednou. Naprosto dokonalý zážitek pro každého, kdo má ještě alespoň zbyteček srdce na svém místě s jednou neoddiskutovatelně nezapomenutelnou scénou. Kdo neviděl, neuvěří. ..." Radyo na ČSFD

Strach dělá z lidí vězně. Naděje jim dává křídla. Film natočený podle novely Stephena Kinga. Strhující příběh o přátelství, naději a moudrosti s velmi výraznými hereckými i charakterovými osobnostmi. Andy Dufresne (Tim Robbins) přichází do vězení v Shawshanku jako nový vězeň podezřelý z vraždy. Spřátelí se s doživotně odsouzeným Redem (Morgan Freeman) a společně se snaží přežít v nelidském prostředí vězeňského systému. Odmítají upadnout do rezignace a dodávají naději sobě i spoluvězňům. Film získal mnoho ocenění filmové kritiky a díky svému hluboce humánnímu poselství, skvělým hereckým výkonům a působivému zpracování byl 7 x nominován na Oscara - za nejlepší film, herce v hlavní roli (Morgan Freeman), nejlepší scénář, kameru, hudbu, střih a zvuk. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat