Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

25.8.2011 * FilmBox Extra * 00,10 * dráma - 4 MINÚTY

"...Film na desetkrát obehranou písničku, který se naprosté schématičnosti vždy na poslední chvíli vyhne tím, že přeci jen přidá něco nečekaného navíc. Ale pak ten závěr! Člověk něco velkého čeká, ale tohle asi čekat nemůže. Snad nikdy jsem se u filmu z přemíry emocí nerozplakal jak malé děcko. Rozhodně to však není jen hraní na city, ale to nejpřirozenělší vyjádření myšlenky, kterou zmiňuje i profesorka Krüger, totiž že jediné proč to všechno děláme je hudba. A na to moje srdíčko prostě slyší ..." d.lunch na ČSFD



Pianistka Traude Krüger vyučuje již 60 let hru na klavír v jedné ženské věznici. Až to skoro vypadá, že si sama odpykává trest. Když má začít vyučovat uzavřenou, nevypočitatelnou a agresivní Jenny, která sedí za vraždu, zprvu to odmítne. Ale v okamžiku, kdy tuto vzpurnou dívku uslyší hrát, změní své rozhodnutí.

Její nadání je zcela zřejmé a je ukryto pod slupkou drsné holky s násilnickými sklony k sobě samé, ale i k okolí. Hodiny klavíru vypadají spíše jako vzájemné měření sil. A tak se pustí do boje: proti sobě, ale i do boje společného, neboť v sázce je důležitá klavírní soutěž, během níž zbývají Jenny právě 4 minuty, aby dokázala něco, co by od ní nikdo - ani samotná Traude - nečekal. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat