Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

26.8.2011 * AXN * 21,00 * dobrodružný - SEDEM ROKOV V TIBETE


"... Krásný snímek s obrovským potenciál, který bohužel nebyl úplně nalněn. Veškeré herecké výkony zůstaly v zástinu nádherných záběrů do tibetské přírody doplněné stejně nádhernou hudbou Johna Williamse. Brad Pitt nezahrál špatně, naopak předvedl jeden ze svých lepších výkonů, ale stále se nemůžu zbavit pocitu, že bych na jeho místě raději viděl někoho jiného. Navíc se mi zdá, že tvůrci si autobiografii Heinricha Harrera hodně přitáhli za vlasy, (ale konec konců je málo filmů podle skutečné události, u kterých tomu tak není......" Boss321 na ČSFD

Příběh dobrodružné cesty rakouského horolezce Heinricha Harrera, který se svým přítelem Petrem Aufschneiterem chtěl dobýt vrchol jednoho z nejvyšších štítu Himalájí - Nanga Parbatu. Po útěku ze zajateckého tábora prošel celými Himalájemi až do tajemného světa Tibetu, kde se stal učitelem mladého Dalajlámy. Mezi těmito dvěma lidmi z úplně odlišných světů se rozvinulo přátelství, které jim přineslo moudrost a pro Harrera znamenalo i hluboký vnitřní přerod. Film je založen na skutečných událostech. (oficiální text distributora)
http://www.csfd.cz/film/169-sedm-let-v-tibetu/

Žádné komentáře:

Okomentovat