Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

14.4.42013 * Film+ * 21,10 * komédia - CASHBACK

"... Cashback je výborná komedie, která má v sobě střípky romantického nádechu, z kterých se nakonec složí celá sklenice. Přirozený humor v ještě přirozenějším ději, jehož expozici si prožil každý z nás. Proto si vás film získá hned od začátku a mnoho postav vám bude připomínat vaše přátele či nepřátele. Režisér si při natáčení krátkometrážní verze zvykl na herce natolik, že je obsadil i do celovečerní verze. Nevím, zda je to dobře nebo špatně, protože jsem tu kratší verzi neviděl. Ale opakování je matka moudrosti, takže herci určitě vypilovali své postavy a odehráli to výbornou. V některých momentech mi to připomínalo Nauku o snech a ten patří taky k mým oblíbeným filmům, takže prostě těch pět hvězdiček musím dát. On si to zaslouží a doufám, že se mi podaří sehnat i tu krátkometrážní verzi, která byla nominovaná na Oscara. ..." Kryšpín na ČSFD

Cashback (2006) je celovečerní verzí stejnojmenného krátkého snímku z roku 2004. Film pojednává o Benovi, studentovi umění, který se právě rozešel se svou přítelkyní Suzy. Ona však velmi rychle nachází nového přítele, a ve chvíli kdy on začíná rozchodu litovat, je už příliš pozdě. Nedokáže na ni ale jen tak zapomenout a objevuje se u něj nespavost. To pro něj znamená dalších osm hodin denně, kdy se trápí vzpomínkami na společné chvíle. Aby tento čas nějak smysluplně využil, rozhodne se nastoupit na noční směny do supermarketu. Na rozdíl od svých spolupracovníku, kteří se snaží si pomalu ubíhající pracovní dobu všemožně zkrátit, si Ben začne představovat, že má "schopnost zastavit čas", díky níž může zkoumat a zároveň výtvarně ztvárňovat formu ženské krásy, kterou byl vždy fascinován...(-dRaGoN-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat