Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

17.4.2013 * Viasat Nature * 21,00 * dokument - VYSOKÉ TATRY - PRÍRODA ZAMRZNUTÁ V ČASE


"... Kto bol frustrovaný 11 minútovým dokumentom "Tatry mystérium" si tentokrát môže prísť na svoje. Barabášova "Tatry sága" pokračuje....K2 studio vyprodukovalo náučný dokument, kt. svojou krásou vtiahne diváka do prostredia našich veľhôr a do života fauny a flóry. Vždy som obdivovala kameramov, ktorí sa tak blízko vedia dotknúť života živočíštva a filmárov, ktorí ho dokážu tak poeticky sprostredkovať, v tom je Barabáš slovenským unikátom. Najocenitelnejšia je snaha, vytrvalosť, odhodlanie a nadšenosť tímu, kt. sa podielal na tvorbe tohto dokumentu, pretože zmanažovať natáčanie v takých podmienkach a s takými hercami akými sú zvieratá chce "vyššie" režisérske zručnosti. ..." nunka na ČSFD

Stará slovenská povesť hovorí: Keď Boh stvoril Zem, rozdelil anjelom krásu, aby ju rozniesli po krajinách. Najmladší z nich si chcel skrátiť cestu cez vysoké pohorie. Nevládal však so záťažou vzlietnuť vyššie. Zavadil o jeden z ostrých štítov a všetka krása sa mu rozsypala po okolitých dolinách. Starí Slovania dali divokým horám plným zvierat a povier meno Tatry. Dnes vieme, že sú najmenšími veľhorami sveta. Skúste s nami opatrne nazrieť do ich kráľovstva. Potichu sa rozhliadnuť a nechať svoje myšlienky unášať majestátom prírody. Možno sa dotknete poznania, ako všetko so všetkým na tomto svete súvisí. A možno pochopíte aj svoju zodpovednosť za zachovanie divočiny, ktorá by tu mala ostať aj pre budúce generácie, akoby zamrznutá v čase. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat