Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

27.4.2013 * Nova Cinema * 23,55 * dráma - ZABITIE JESSEHO JAMESA ZBABELCOM ROBERTOM FORDOM



"... SKVOST. Absolútny SKVOST. Dokonalé v každom ohľade. Je neuveriteľné, koľko je v tých dlhánskych dialógových scénach, z ktorých film pozostáva, napätia. A koľko sa v nich deje pod povrchom. A je to spoločná zásluha scenára, precíznej réžie a bravúrnych hereckých výkonov. Každá tá scéna je tak parádne komponovaná a gradovaná, že som celý čas ako zhypnotizovaný zízal a nemohol odtrhnúť oči od obrazovky. Škoda, že to nebolo plátno. ..." Cervenak na ČSFD

Brad Pitt a Casey Affleck excelují v hlavních rolích uměleckého westernu, který odhaluje roušku tajemství zahalující život a smrt největšího desperáta Divokého západu Jesseho Jamese. Režii má Andrew Dominik.
Vrcholně poetický umělecký western? To si pište. A jaký. V případě tohoto snímku rozhodně nebyly dvě nominace na Oscara uděleny zbůhdarma. Právě naopak, film režiséra Andrewa Dominika patří mezi nejpozoruhodnější snímky tohoto žánru za posledních deset let. A rozhodně nejen proto, že v něm hlavní roli největšího desperáta Divokého západu sehrála mezinárodní superhvězda Brad Pitt a ve vedlejší roli se až neskutečně blýsknul Casey Affleck, bratr staršího, zatím známějšího Bena. Jaký vlastně byl lupič Jesse James? A proč došlo k tomu, že se devatenáctiletý idealista Robert Ford, Jesseho přítel a člen jeho gangu, postavil proti muži, jehož od dětství zbožňoval? (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat