Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

20.7.2013 * JOJ plus * 20,30 * dobrodružný - STATOČNÉ SRDCE

"... Historické drama jak má být. Spousta hrdinství, nenávisti, lásky, odvahy a všechno skvěle zrežírováno a zahráno Melem Gibsonem. Ta atmosféra doby a hlavně silný příběh nás doma všechny dostal natolik, že jsme mohli na závěr zvítězit v soutěži "Uslzená rodina" :) Výborný film ! ..." golfista na ČSFD

Film je inspirovaný skutečnou historickou postavou Williama Wallace, který se v 13.století postavil do čela odporu proti anglickému králi Eduardovi I. William se tajně oženil, aby se jeho žena Murron [Marn] vyhnula králem nařízenému právu první noci. Jednoho dne se ji však pokusí znásilnit angličtí vojáci, a když ji William brání, je prohlášen za psance a Murron popravena. Wallace se postaví do čela odporu proti anglické vrchnosti a získává spojence v princezně Isabelle, díky které se vyhne většině králových nástrah. Nakonec je však Wallace kvůli zradě vlastního vojska zajat... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat