Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.7.2013 * MGM * 20,00 * thriller - VŠETCI PREZIDENTOVI MUŽI

"... Jedním slovem dokonalé!!! Téměř s jistotou mohu tvrdit, že jsem zatím neviděl lepší politické drama. Žádné zběsilé honičky či přestřelky v tomto snímku neuvidíte. Připravte se na pořádnou porci špičkových dialogů a báječných hereckých výkonů všech zúčastněných v čele s Dustinem Hoffmanem a Robertem Redfordem. Jejich ztvárnění novinářů je výborné a ukazují všechny vlastnosti jaké by měl správný novinář mít. Jason Robards obdržel za roli šéfredaktoar Bradleeho Oscara za vedeljší roli a troufnu si tvrdit, že více než zaslouženého. Oscarový scénář je napsán skvěle a styl pomalého vyprávění je vynikající a k snímku se přesně hodí. Společně se Sophiinou volbou nejlepší filmy zesnulého Alana J. Pakuly. Kdo neviděl ať co nejrychleji napraví.............. " Boss321 na ČSFD

Rekapitulace aféry Watergate, která začala v roce 1972 a v roce 1974 vyvrcholila rezignací tehdejšího prezidenta Richarda Nixona. Ve zveřejnění skandálu kolem tajných fondů a diskreditace politických oponentů se angažovali reportéři Robert Woodward a Carl Bernstein, kteří působili v novinách Washington Post. Paradokumentární drama, v němž slavný tandem ztělesnili Robert Redford a Dustin Hoffman, vypráví o novinářské odvaze, trpělivosti a důslednosti. Reportéři skládají svá odhalení z desítek faktů a svědeckých výpovědí. Narážejí na neochotu svědků, jejich strach z eventuálních následků i na tlaky z nejvyšších sfér. Woodward využívá tajemného informátora (Hal Halbrook) z vládních kruhů, který se ním setkává v podzemních garážích. Další důležitou figurou příběhu je šéfredaktor Bradlee (Jason Robards získal za jeho ztvárnění Oscara), který oběma novinářům fandí a dokáže čelit politickým výhrůžkám. Průhled do jedné z klíčových etap novodobých amerických dějin těží z autentického líčení redakčního zákulisí. Je příkladem vynalézavé práce s napětím, která se obešla bez standardních honiček, přestřelek a nadlidsky disponovaných supermanů.(oficiální text distributora) 



Žádné komentáře:

Okomentovat