Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

12.8.2013 * STV2 * 21,25 * dráma - AKO SOM PREŽIL TOTO LETO

...Občas vám film umožní pochopiť seba samého a mne sa to práve stalo. Trudnomyseľnosť a skratové správanie, moja obľúbená témička. Asi by som mal radšej pozerávať komédie :) Dobrá kamera. Veľká vďaka môjmu dobrému filmovému anjelovi strážnemu, ktorý ma na tento nedocenený skvost upozornil...." hygienik na CSFD

Polární stanice na opuštěném ostrově v Severním ledovém oceánu, obývaném pouhými dvěma lidskými bytostmi a několika ledními medvědy. Zkušený meteorolog Sergej a čerstvý absolvent Pavel spolu tráví měsíce pečlivým záznamem povětrnostních podmínek na kdysi strategicky významné výzkumné stanici. Důležitá zpráva pro Sergeje, kterou se Pavel neodvažuje předat, navždy změní jejich životy. Skvělí herci, vycházející hvězda Grigorij Dobrygin a známý herec a režisér Sergej Puskepalis, jako dva muži, kteří se nejprve snaží nalézt vzájemné porozumění a poté hlavně odpuštění uprostřed pustiny za polárním kruhem. Vizuálně úchvatné existenciální drama o přežití bylo uvedeno v soutěži Berlinale, odkud si oba herci odnesli cenu za mužský herecký výkon ex-aequo a kde byla oceněna i vynikající kamera Pavla Kostomarova.(MFF Karlovy Vary)

Žádné komentáře:

Okomentovat