Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

14.3.2016 * ČT2 * 21,55 * PHILADELPHIA


PHILADELPHIA

(2014)
ČT2 - 21,55


RÉŽIA: Jonathan Demme
PREDLOHA: -
SCENÁR: Ron Nyswaner
HUDBA : Howard Shore
HRAJÚ: Tom Hanks, Denzel Washington, Roberta Maxwell, Mark Sorensen Jr., Jeffrey Williamson


Andrew Beckett je sľubný mladý právnik, ktorý sa náhle ocitá na konci svojej kariéry nečakanou výpoveďou z úspešnej právnickej firmy, pre ktorú skvele pracoval. Údajne musí odísť, pretože neurobil to, čo mal. Ale Andrew vie, prečo prišiel o miesto. Pripravili ho o neho predsudky, strach, panika, odpor a diskriminácia. Skutočným dôvodom bolo, že jeho nadriadení zistili, že má AIDS. Odhodlaný na obhájenie svojej dôstojnosti a profesionálnej prestíže, sa pokúša nájsť právnika, ale nikto sa do tohto prípadu nechce pustiť. Andrew cíti, že jeho čas je spočítaný, ale nevzdáva sa. Právnik, ktorý mu môže pomôcť v súdnom procese s jeho materskou firmou, je afroameričan Joe Miller. Sám poznal bolesť predsudkov, ale nikdy predtým nemal potrebné konfrontovať svoje vlastné výhrady proti homosexualite a AIDS. Tiež nie je tak úspešný, ako býval Andrew, ale jeho vytrvalá viera v právo z neho robí ideálneho spojenca. Napriek tomu sa dlho zdráha prijať Beckettov prípad ... Skúsený hollywoodsky režisér Jonathan Demme (Posledné objatie, Melvin a Howard, Mlčanie jahniat) vytvoril neobyčajne silný, dramatický a smutný film, v ktorom poukazuje na problémy týkajúce sa dnešnej spoločnosti a ľudí, ktorí sú nútení zviesť ťažký boj so svojou zákernou chorobou. Skvelý herecký výkon vyniesol Tomovi Hanksovi ocenenie v podobe Zlatého glóbusu a Oscara za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe. Druhého Oscara pre film a tiež Zlatý glóbus získal aj gitarista a spevák Bruce Springsteen, za vytvorenie najlepšej originálnej skladby (Streets of Philadelphia).


"... Snímek vypráví o předsudcích a na předsudky zpětně naráží. V tom je jeho síla. Nic zde není černobílé. ... " Tosim na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CINEMAX * 20,00 * dráma JEAN OD FLORETTY
DVOJKA * 20,10 * dokument COUSTEAU - SVET BEZ SLNKA
FILM+ * 22,00 * thriller PRÍSĽUBY Z VÝCHODU

KNIŽNÉ PREDLOHY K DNEŠNEJ PONUKE


Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat