Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

30.3.2016 * JEDNOTKA * 20,25 * APOLLO 13


APOLLO 13

(1995)
JEDNOTKA - 20,25


RÉŽIA: Ron Howard
PREDLOHA: Jim Lovell, Jeffrey Kluger
SCENÁR: William Broyles Jr., Al Reinert
HUDBA : James Horner
HRAJÚ: Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon, Gary Sinise, Ed Harris


"Najúspešnejšia neúspešná" akcia v dejinách americkej astronautiky sa odohrala v dňoch 11. až 17. apríla 1970. Vtedy po starostlivých prípravách, úplne bez povšimnutia verejnosti, ktorá už podobné lety brala ako samozrejmosť, vyštartovala k mesiacu posádka v zložení Jim Lovell, Fred Haise a Jack Swiger, ktorý na poslednú chvíľu nahradil kvôli zdravotným problémom pôvodného člena posádky, Kena Mattingliho. Prvé dni letu prebehli hladko, ale potom, 13. apríla sa z reproduktorov v riadiacom stredisku ozvalo legendárny "Houston, máme problém." Odtrhla sa jedna z nádrží s kyslíkom a poškodila pritom druhú. Začal klesať tlak, objavili sa problémy so spojením. Posádka pochopila, že ich sen, stáť na povrchu Mesiaca, je stratený a zmenil sa v zúfalú bitku o život. Aby ušetrili vzduch, presunú sa astronauti do pristávacieho modulu a pokúša sa udržať loď v smere. V Houstone je rozhodnuté využiť pre návrat gravitačnú silu Mesiaca a tak astronautov čaká nesmierne náročná, ak nie nemožná úloha. Obletieť s ťažko poškodenou loďou Mesiac, vrátiť sa k Zemi a bezpečne pristáť. Celý svet so zatajeným dychom sleduje drámu odohrávajúcu sa ďaleko za hranicami zemskej atmosféry. Film bol nominovaný na Oskara v 9 kategóriách, nakoniec sa mu podarilo získať dva.



"... Skvěle natočený film který svou atmosférou a výtečnými výkony zaujímá v mém žebříčku kosmonautských filmů jasnou jedničku. ..." woody na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

AMC * 20,10 * komédia HANA A JEJ SESTRY
NOVA CINEMA * 22,30 * komédia KRÁLI RO(C)KU
DAJTO * 22,50 * dráma MR. BROOKS


Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat