Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.3.2016 * ČT2 * 20,00 * DLOUHÝ, ŠIROKÝ A KRÁTKOZRAKÝ


DLOUHÝ, ŠIROKÝ A KRÁTKOZRAKÝ

(2005)
ČT2 - 20,25


RÉŽIA: Ladislav Smoljak
PREDLOHA: -
SCENÁR: Zdeněk Svěrák, Ladislav Smoljak
HUDBA : -
HRAJÚ: Petr Brukner, Pavel Vondruška, Jan Hraběta, Miloň Čepelka, Jan Kašpar, Jaroslav Weigel, Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák

Rovnako ako väčšina ostatných predstavení Divadla Járy Cimrmana, pozostáva Dlhý, Široký a Krátkozraký z dvoch častí - odbornej časti (formou prednášky alebo kratších referátov) o živote a diele Járu Cimrmana a v druhej časti potom holistickejšieho spracovania niektorého jeho diela - v tomto prípade rozprávky Dlhý , Široký a Krátkozraký. Prvú časť tohto predstavenia tvorí rozsiahlejšia prednáška "Cimrmanova cesta za českou rozprávkou". Vlastná divadelná hra pojednáva o strastiplnom putovaní, ktorého cieľom je vrátiť princeznej Zlatovláske jej ženskú krásu - bola totiž očarovaná zlým obrom Kolodějom. V prvom obraze prichádza na kráľovský zámok princ Jasoň, ktorý zisťuje, že jeho vytúžená nevesta - princezná Zlatovláska - má (vďaka čarom Koloděja) fúzy a nohu "štyridsaťpäťku". Jasoň sa rozhodne Zlatovlásku vyslobodiť zo zlej kliatby a spoločne s ňou, s jej kráľovským otcom a s Bystrozrakým sa vydáva za Dedom Vševedom, aby im poradil, ako na Koloděja. Všetko z diaľky sleduje Jasoňove dvojča - zlý princ Drsoň, ktorý sa chystá vo vhodnú chvíľu sa do deja vložiť a získať princeznú pre seba. Ded Vševed napriek silne pokročilej skleróze poradí, aby Kolodějovi vzali jeho čarovný prsteň. To sa síce nepodarí priamym súbojom, v ktorom Jasoň prehráva, ale ľsťou - Koloděja sa podarí rozplakať, takže vytiahne z vrecka vreckovku a prsteň mu vypadne. Rozprávka má šťastný koniec - Zlatovláske je pomocou ukoristeného prsteňa vrátená jej ženská krása.




"... Nejdokonalejší Cimrmanovská hra. ... " Beckett21 na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

ČT1 * 21,15 * dráma POIROT: DIABOL POD SLNKOM
HBO COMEDY * 22,00 * dráma HOŘÍCÍ KEŘ
CINEMAX* 23,25 * komédia MLADÍ MUŽI ZA PULTOM
AXN BLACK * 23,45 * dokument STAR WARS: IMPÉRIUM SNOV



Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat