Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

26.6.2016 * ČT2 * 21,45 * ŠAKAL


ŠAKAL

(1973)
ČT2 - 21,45


RÉŽIA: Fred Zinnemann
PREDLOHA: Frederick Forsyth
SCENÁR: Kenneth Ross
HUDBAGeorges Delerue
HRAJÚ: Edward Fox, Michel Auclair, Alan Badel, Cyril Cusack, Maurice Denham


Kultový politický thriller nakrútený podľa románu Fredericka Forsytha vychádza zo skutočných udalostí okolo pokusu o atentát na francúzskeho prezidenta generála Charlesa de Gaullea. Začiatkom 60-tych rokov 20. storočia považovali bývalí členovia francúzskych légií osamostatnenie Alžírska a jeho odsúhlasenie francúzskou vládou za zradu svojich padlých spolubojovníkov. Vytvorili skupinu sústredenú na likvidáciu de Gaulla, avšak bez úspechu. Prezident sa tak stal najstráženejším človekom na svete. Po dolapení a zabití viacerých dôležitých členov skupiny si preto najali profesionálneho zabijaka s krycím menom Šakal, ktorý mal za úplne samostatnú operáciu zinkasovať pol milióna dolárov. Príbeh sa sústredí na prípravy atentátu a na snahu tajnej polície vystopovať Šakala. Film je klasikou svojho žánru a roku 1997 sa dočkal i remakeu.

"... Jeden z vrcholu kinematografie vubec a dukaz, ze aby byl thriller strhujici a napinavy, nemusi zaznet milion vystrelu a netreba vyhazet do vzduchu pulku mesta.  ..." sepp na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

PRIMA LOVE * 20,15 * dráma TERMINÁL
FILM+ * 20,30 * dráma MALCOLM X
AXN BLACK * 21,10 * komédia KROTITELIA DUCHOV II
AMC * 22,00 * dráma OPUS PÁNA HOLLANDA
KINO CS  * 22,00 * komédia POSLEDNÍ LEČ
PRIMA MAX * 22,10 * dráma MUŽI, KTORÍ NENÁVIDIA ŽENY
ČT1 * 22,35 * thriller VOJNA POLICAJTOV
JOJ CINEMA * 23,30 * thriller NIČ NÁS NEROZDELÍ
FILM + * 23,30 * dráma DEŇ ZRADY

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat