Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

14.1.2020 * ČT art * 22,00 * Tatárska púšť

ČT art - 22,00


Réžia: Valerio Zurlini
Predloha: -
Scenár: André G. Brunelin
Hudba : Ennio Morricone
Hrajú: Vittorio Gassman, Giuliano Gemma, Helmut Griem, Philippe Noiret, Jacques Perrin, Francisco Rabal, Fernando Rey, Laurent Terzieff, Jean-Louis Trintignant, Max von Sydow

Mladý dôstojník Giovanni Drogo bol pridelený v rámci svojej vojenskej služby do izolovanej pevnosti Bastiano, ktorá sa nachádza na pomedzí veľhôr a rozľahlej púšte, odkiaľ môže kedykoľvek prísť útok nepriateľa. Očakávaný útok nepriateľov zo Severného štátu a vpád krutých Tatárov však stále neprichádza a vojenskému oddielu v pevnosti nezostáva, než byť neustále v strehu pred reálnou hrozbou. Predzvesť možného útoku môže znamenať aj zblúdilý kôň na hraniciach púšte, preto veliaci plukovníci trvajú na striktnom dodržiavaní všetkých predpisov a pravidelnom striedanie stráží. Niektorí dôstojníci trpezlivo vyčkávajú možného nepriateľa, iní hroziacemu nebezpečenstvu prestávajú veriť. Všetci však vo svojej oddanosti Bastianu obetujú svoju mladosť a ich bytie sa premieňa v nekonečnú ničotu ... Tatárska púšť bola posledným snímkom talianskeho režiséra Valeria Zurliniho (Búrlivé leto, Dievča s batožinou, Rodinná kronika). Snímka vyniká úchvatnými scenériami pevnosti a krajiny, ktoré boli nasnímané v okolí citadely v iránskom meste Bam. V úlohách dôstojníkov a generálov sa predstavia slávni herci z rôznych kútov Európy (Max von Sydow, Vittorio Gassman, Jean-Louis Trintignant, Giuliano Gemma, Fernando Rey, Philippe Noiret a ďalší). Bezvýchodiskovú situáciu čakania a ničoty dokresľuje podmanivý hudobný sprievod Ennia Morriconeho.


"... Naprosto uhrančivé mistrovské dílo. ..." flakotaso na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Prima MAX * 20,00 * dráma KRSTNÝ OTEC II.
Nova Cinema * 20,00 * thriller SKLENENÉ PEKLO
HBO * 21,55 * dráma ČIERNA KRV
Be2Can * 22,00 * dráma ŠEPOTY A VÝKRIKY
AMC * 00,00 * dráma VOĽNÝ PÁD
Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat