Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

SERIÁL: Hra o tróny / Game of Thrones

Hra o tróny

Game of Thrones


1.diel

6.1.2020 - HBO3 - 19,05 hod. 


Games of Thrones, seriál, spracovaný podľa adaptácie knižnej predlohy Georgea R.R. Martina, voľne inšpirovaný Vojnou dvoch ruží (1455-1485), je ďalším plodom kreatívnych tvorcov z dielne HBO. Príbeh sa odohráva na fiktívnom kontinente, kde panuje relatívny pokoj a pomysliteľny mier. Na tróne sa momentálne nachádza Robert Baratheon (Mark Addy), ktorého pobočník pred nedávnou dobou záhadne skonal. Keďže kráľ potrebuje nového pobočníka, vydá sa na ďaleký sever za lordom Eddardom Starkom (Sean Bean), aby ho poctil svojou ponukou. To sa však príliš nepozdáva kráľovej manželke Cersei (Lena Headey) a jej bratovi Jaimemu (Nikolaj Coster-Waldau), z rodu bohatých Lannisterovcov, ktorí už dlhšiu dobu zákerne plánuju dosadiť na trón svoju krv.


Súvisiaci obrázok

"... GoT mit uns! Splnený sen fanúšikov dospelej fantasy a momentálne zrejme vrchol televíznych možností, čo sa týka výpravnosti a filmového looku. ..." (Cervenak na csfd.cz)




ČSFD - 91% 22. najlepší seriál

IMDb - 93%  - 8. najlepší seriál

Rotten Tomatoes - 89%

Žádné komentáře:

Okomentovat