Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

1.8.2011 * iConcerts * 21,00 * koncert - THE WHO: LIVE AT THE ISLE OF WIGHT


The Who je anglická rocková hudobná skupina, ktorá je považovaná za jednu z najlepších a najvplyvnejších rockových skupín na svete. Skupina býva tiež označovaná za jednu z najlepších koncertných skupín a ich predaj albumov presiahol cez 100 miliónov nahrávok. Ich základná zostava pozostávala zo speváka Rogera Daltreyhogitaristu Peta Townshenda, basgitaristu Johna Entwistla a bubeníka Keitha Moona.
The Who sa stali slávnymi vďaka svojim energetickým vystúpeniam, inovatívnym skresleným zvukom a hlavne kvôli novému prvku na vystúpeniach, deštrukcii hudobnej aparatúry; ale aj svojimi hitmi/singlami ako „My Generation“ alebo „I Can't Explain“ z 60.rokov či „Behind Blue Eyes“ alebo „Who Are You“ zo 70. rokov. Za najznámejšie albumy kapely môžeme považovať z ich diskografie koncepčné diela, rockové opery Tommy a Quadrophenia ale taktiež živú nahrávku Live at Leeds a album Who's Next z roku 1971.

Žádné komentáře:

Okomentovat