Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

13.10.2011 * Nova Cinema * 23,20 * thriller - MŔTVA ZÓNA

"... V oblasti SF jde o jasnou perlu; tady není co řešit. Také z všeobecného hlediska jde jednoduše o snímek kvalitní - plně obstojí i v očích náročného diváka. V rámci filmografie Davida Cronenberga jde vyjímečně spíše o nekontroverzní, a asi nejméně "divné" dílo. Mezi plusy tohoto snímku (mínusy nemaje) by bylo neslušné nezmínit alespoň výkon charismatického Christophera Walkena v hlavní roli. A nakonec (pokud budeme srovnávat s jinými kingovskými adaptacemi) nezbývá než konstatovat, že i zde ční Dead Zone vysoko nad průměrem. Nevidím důvod, proč neudělit maximum. ..." Mr.Apache na ČSFD

Učiteľ Johnny Smith (Christopher Walken) leží po ťažkej autonehode päť rokov v kóme. Keď sa preberie, jeho život sa od základov zmení: Náhle je nadaný schopnosťou tzv. druhej tváre, ktorá mu umožňuje predpovedať najrôznejšie udalosti. Keď zistí, že úspešný politik a vodca fašizujúceho hnutia chce ako budúci prezident USA začať atómovú vojnu, rozhodne sa naňho spáchať atentát. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat