Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

14.10.2011 * FilmBox Extra * 22,35 * dráma - KINSEY: BAVME SA O SEXE

"... Kinsey je film o človeku, ktorý predbehol dobu o 100 rokov. Kinsey je film o priekopníkovi, bez ktorého by dnešná spoločnosť nebola tak otvorená v tej najintímnejšej otázke. Otázke sexu. Ako to bolo u všetkých veľkých vedcov, ktorý prišli na svet s revolučnými teóriami aj on sa musel popasovať s prudérnou cirkevnou náukou, či spoločenská tabuizácia (má sused väčší penis než ja?). Ťažko hodnotiť film po stránke čisto technickej bez toho, aby sa divák fylozoficky zamyslel. Kam ďaleko sa dostane dostane spoločenská tolerancia? To čo bolo niekedy prudko cenzúrované je dnes na dennom poriadku. Homosexualita je dnes braná ako normálny a bežný jav. Nechcem sa dožiť doby kedy bude podobne braná napríklad pedofília. Sklamal ma trochu fakt, že film sa zaoberá z najväčšej časti mužskou sexualitou. Mužskými úchylkami, praktikami či celkovo sexuálnou aktivitou, pričom ženy sú tu až trestuhodne diskriminované. Pre nedospelých absolútne zbytočný film. Pre otvorených výborná jednohubka. 4*+ obligátna hviezda za skutočný príbeh. ..." Z0oMb3e na ČSFD


Takže, pokud pohodlně sedíte, můžeme začít. Takto nás do příběhu vtáhne Liam Neeson, který v životopisném filmu Kinsey ztvárnil profesora Alfreda Kinseyho. Ten se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií lidského chování při té nejoblíbenější činnosti a lidské sexuality vůbec. Kinsey za svůj život vydal několik uznávaných publikací , které mezi tehdejší veřejností způsobily poprask svojí otevřeností a jednoduše tím, že všechno kolem sexu bylo v oné době velké tabu.

Kinsey : "Jaká je Vaše nejoblíbenější poloha při milování ?"
Dívka kolem dvaceti let : "Ono jich je více?"


Režisérem a scenáristou filmu je Bill Condon, známý díky filmu Bohové A Monstra (Condon za něj dostal Oscara v kategorii nejlepší adaptovaný scénář). Je také autorem scénáře k muzikálu Chicago. Kinsey si vás získá skvělým suchým humorem, neopakovatelným hereckým výkonem Liama Neesona, sugestivní hudbou a... Let´s talk about sex. Film už stačil získat po světě desítky ocenění a nominací na Globy, Bafta, Oscary, Golden Satelite Awards, Los Angeles Film Critics Association atd. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat