Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.10.2011 * STV2 * 20,00 * dokument - DIVOKÁ ČÍNA

"... Čína jak ji neznáte by BBC. To myslím mluví samo za sebe, ne? ..."  DaViD´82 na ČSFD

Čína, poslední skrytý a neprobádaný svět. Nejlidnatější země světa s více jak pětitisíciletou historií. Ačkoliv moderní Čína čelí mnoha environmentálním a sociálním problémům, skrývá tato asijská země i mnoho přírodních skvostů. Mnohé z nich jsou dodnes nepoznané. Ačkoli se na první pohled může zdát, že čínské obyvatelstvo ztratilo úctu ke své zemi a její přírodě, opak je pravdou. Mnoho čínských etnik ještě stále žije v úzkém a harmonickém vztahu s krajinou a divokou flórou a faunou, která je obklopuje. Čína je i dnes především světem obrovské rozmanitosti jak kulturní tak i přírodní, a i když už bylo mnohé ztraceno, stále zbývá mnoho, co je třeba chránit.
V unikátním šestidílném dokumentu BBC se vypravíme do samého srdce asijského kontinentu. Objevíme krásy, ale i problémy současné Číny a poznáme její nejúžasnější části nacházející se na obou stranách nejúžasnější stavby světa, Velké Čínské zdi. Objevíte život v Himalájích, v pouštích střední a západní Číny i v povodí obrovské řeky Jang´c. Seznámíme se s mnoha odlišnými kulturami, jejichž filozofie může být inspirací i pro dnešní život na této planetě.

Seznam dílů:
1.Hearth of the Dragon (Srdce draka)
2.Shang Ri-la
3.Tibet
4.Beyond the Great wall (Za velkou zdí)
5.Land of the panda (Země pandy)
6.Tides od Change (Proměnlivý příliv)
 (loki5)

Žádné komentáře:

Okomentovat