Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

20.6.2012 * Barrandov * 21,05 * dráma - ŠPINAVÁ HRA

"... Krásný, krásný, snad ten nejkrásnější možný válečný film. Film z těch, které byli schopni natočit jenom Briti, a to ještě velmi, velmi dávno. Brutální, cynický, ironický, vtipný válečný film, kde se nevyskytují kladné postavy obvyklého ražení. To, co člověku může vadit na Tuctu špinavců - jistý happyend a kladné postavy, - se nekoná. Konec Špinavé hry je skutečně neskutečně krásný - zvlášť pro ty, kdo milují "špatné" konce. Zvláštní jednotka, která střílí především saniťáky a znásilňuje sestřičky. Michael Caine sem trochu nezapadá, ale tomu, že bude semlet, se zabránit nedá. Z formálního hlediska je André De Toth spíš béčkař - nicméně je to béčkař geniální. ..." Pohrobek na ČSFD

Britský válečný film z roku 1968 inspirovaný akcemi Long Range Desert Group, jednotek vytvořených v Africe za druhé světové války pro průzkum bojem. Skupina vojáků pod velením plukovníka Masterse podniká průzkumné akce daleko za týlem nepřítele. Při jedné z takovýchto akcí objeví domnělý sklad paliva Rommelovy armády. Ústřední velení rozhodne o likvidaci tohoto skladu a provedením úkolu jsou pověřeni kapitán Douglas (Michael Caine) a kapitán Cyrila Leeche (Nigel Davenport). Malá jednotka se vydává do pouště, avšak v průběhu akce dojde ke změně plánů ústředního velení... (supo)

Žádné komentáře:

Okomentovat