Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

24.6.2012 * Film+ * 20,40 * thriller - ILUZIONISTA


"... Koho by to napadlo, že Iluzionista je vlastně perfektně maskovaný romantický film, který jen vytváří iluzi mysteriozního thrilleru. A jako každý romantický snímek, i tenhle je tak trochu pohádkou...pohádkou pro dospělé. Tím nejzajímavějším, co Iluzionista nabízí, je ale analogický rozměr mediální manipulace. Jak je snadné zmanipulovat dav, jak je lehké upravit si mediální realitu k obrazu svého cíle a záměru... Je to přiléhavá alegorie k dnešnímu mediálnímu světu... ..." Radek99 na ČSFD

Nadaný iluzionista Eisenheim (Edward Norton) ohromuje vídeňské publikum a o jeho výjimečnosti se dozvídá také princ Leopold (Rufus Sewell). Krutý následník trůnu se rozhodne navštívit Eisenheimovo vystoupení se svou krásnou snoubenkou Sofií (Jessica Biel). Ta si brzy uvědomuje, že zná mága z dětství. Téměř zapomenutý vztah znovu ožívá a tajní milenci se rozhodnou spolu uprchnout. Následujícího dne je však Sofie nalezena mrtvá. Zdrcený Eisenheim nedbá vyšetřujícího inspektora Uhla (Paul Giamatti) a bere spravedlnost do svých rukou. Musí dokázat Leopoldovu vinu na Sofiině smrti dříve, než bude sám zničen. Nikdo netuší, že se tajemný mág teprve chystá předvést největší iluzi své kariéry... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat