Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

28.6.2012 * Filmbox plus * 23,55 * dráma - VOJNA ROZUMU A CTI



"... Realistických a výpravných historických eposů ve stylu korejského Musy roste v posledních letech na poli filmu - narozdíl od wuxia bratříčků - jako šafránu. Yimouův Curse of the Golden Flower klepe na vrata a překvapivě dostává zdatnou konkurenci, které nevévodí baletní choreografie a vytříbená vizuální stránka, nýbrž poutavý a strhující příběh, neméně strhující syrové řeže a účinná válečná taktika, použitá při obraně města proti nájezdům silnějšího protivníka, a zvláště herecký koncert Andyho Laua. Jeho postava cizince Ge Liho v sobě snoubí zručnost a udatnost skvělého bojovníka, moudrost a rozvahu brilantního stratéga, a šlechetnost a tragiku nefalšovaného hrdiny. Charismatický chlapík, jenž si získá diváka podobně jako kopiník Yo-seol v Musovi. O korejském spektáklu jsem napsal, že má téměř vše, co by měl správný historický velkofilm mít. To samé platí pro Muk gong - vyjma slovíčka "téměř". Muk gong je výtečný návrat do časů starých dobrých, poctivých a přitom velkolepých, historických vojenských dramat. ..." tombac na ČSFD

370 let př. Kristem byla Čína rozdělena na sedm národů a několik dalších malých kmenů. Jeden z nich sídlí ve městě Liang. Velitel Xiang Yangzhong se svojí 100 tisícovou armádou má za úkol zahájit útok na Liang, který stojí v cestě do Jenu, a zabrat ho. Město by tomuto mohutnému útoku zcela jistě podlehlo a tak je jejich jedinou nadějí válečník Ge Li z Mo-Tsu kmenu jehož členové jsou proslulí obranými schopnostmi. Město, za pomoci Ge Liho odolává postupně jednomu útoku za druhým. Král města se však brzy začne obávat o své postavení a velitel Xiang ještě neřekl poslední slovo... (Siriuss)

Žádné komentáře:

Okomentovat