Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

2.7.2013 * Cinemax * 20,00 * fantasy - ZRKADLOVÁ MASKA

"... Jednou vetou by sa to dalo napísať ako absolútny vizuálny masaker. Divák, pre ktorého je (podobne ako pre mňa) výtvarná stránka filmu podstatným kritériom pre hodnotenie si určite príde na svoje. Fantastično vedľajšej "reality" vyráža dych, každú chvíľu tu nájdete niekoľko výborných a neotrelých nápadov. Veľmi sa mi páčila Stephanie Leonidas v hlavnej roli, naopak by som ukameňoval alter ego Jasona Barryho. Jediným dôvodom, prečo nedávam absolútne hodnotenie je, že MirrorMask naozaj chýba zložitejší a nosnejší príbeh. ..." Marius na ČSFD

Hlavnou postavou filmu MirrorMask je 15 ročná Helena, ktorá túži žiť samostatne. Po jednej z hádok s rodičmi jej matka ochorie a Helena z toho viní seba. Jednej noci sa zrazu ocitne vo svete plnom čudných bytostí a dvoch znepriatelených kráľovien. Jedna z kráľovien je ťažko chorá a zachrániť ju môže jedine čarovná maska. Helena sa rozhodne nájsť masku, pretože si mýslí, že je to len sen a nič sa jej nemôže stať. Je to ale naozaj všetko iba sen? Režisérom filmu je Dave McKean, so scenárom mu pomáhal Neil Gaiman, u nás známy comicsom Sandman.

Žádné komentáře:

Okomentovat