Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

1.3.2015 - MARKÍZA - 22,30 - 96 HODÍN


96 HODÍN
(2008)
MARKÍZA - 22,30

RÉŽIA: Pierre Morel
PREDLOHA: -
SCENÁR: Luc Besson, Robert Mark Kamen
HUDBA: Nathaniel Méchaly
HRAJÚ: Liam Neeson, Maggie Grace, Leland Orser, Jon Gries, Holly Valance, David Warshofsky, Katie Cassidy

Dospievajúca dcéra (Maggie Graceová) bývalého agenta tajnej služby, teraz osobného strážcu (Liam Neeson), cestuje s kamarátkou do Paríža. Hneď v prvý deň sú obe unesené albánskymi obchodníkmi s bielym mäsom. Otec, ktorý vie, že miestna polícia mu nepomôže, vďaka nenápadným indíciám okamžite vyráža do Francúzska po stopách surových zločincov. Nájsť svoju dcéru. Za každú cenu. Niekto to bude ľutovať. On nie.

"...Skvělý film, skvělé triky, skvělý příběh a ještě skvělejší Liam Neeson. Tato role mu dokonale sedla....." Chupacabre na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

ČT2 * 20,00 * thriller ŽIŤ A NECHAŤ ZOMRIEŤ
DVOJKA * 20,10 * dokument COUSTEAU - SVET TICHA
ČT ART * 20,20 * dráma V KRUHU KORUNY: RICHARD II.
FILMBOX HD * 21,00 * dráma NEVIDITEĽNÁ
AMC * 21,00 * thriller VŠETCI PREZIDENTOVI MUŽI
DOMA * 21,00 * thriller DIABLOV ADVOKÁT
CINEMAX * 21,55 * dráma MOJ ŽIVOT
FILMBOX HD * 22,45 * dráma * NÁŠ VODCA
WAU * 23,40 * thriller ZÁPISKY O ŠKANDÁLE


Film režiséra Pierra Morela produkoval Luc Besson. Názov 96 HODÍN naznačuje fakt, že polícia má najväčšiu šancu na vypátranie nezvestnej osoby práve do 96 hodín od zmiznutia. Po tomto termíne šance a nádej rapídne klesajú a blížia sa k nule ... Liam Neeson je otec, ktorý nerád púšťa svoju dcéru s priateľkou do Francúzska, lebo ako osobný strážca vie, aké nástrahy číhajú vo veľkomeste na mladé, naivné dievčatá. Keď sa dozvie, že jeho dcéra bola unesená, neváha ani minútu a vydá sa do Paríža tvrdo zatočiť s únoscami. 
Alternatívou k Liamovi Neesonovi bude Bond - James Bond, alebo staručký dokument oceánologa Jacquesa Yvesa Cousteaua, ktorého príbehy spod morskej hladiny sme kedysi hltali na čierno-bielych obrazovkách značky Tesla.
Milovníci Shakesperových drám si prídu na svoje v minisérii V KRUHU RODINY. Žiadne experimenty, len klasika najklasikovatejšia s pôvodným "archaickým" jazykom.
O špinavosti politiky porozprávajú Dustin Hooffman a Robert Redford vo filme opisujúcom známu aféru Watergate VŠETCI PREZIDENTOVI MUŽI.
Iné prostredie, iná zápletka, tentokrát bez politiky, ale s príchuťou mysterióznosti bude DIABLOV ADVOKÁT s Al Pacinom a Keanu Reevesom.
Bohatá ponuka. Už si len vybrať .... 

Krásny večer!

Žádné komentáře:

Okomentovat