Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

13.3.2015 - DVOJKA - 21,55 - HLAVA 22


HLAVA 22
(1977)
DVOJKA - 21,55


RÉŽIA: Mike Nichols
PREDLOHA: Joseph Heller
SCENÁR: Buck Henry
HUDBA: Nick Cave, Warren Ellis
HRAJÚ: Alan Arkin, Martin Balsam, Richard Benjamin, Art Garfunkel, Jack Gilford, Buck Henry, Bob Newhart, Anthony Perkins, Paula Prentiss, Martin Sheen, Jon Voight, Orson Welles

Druhá svetová vojna. Kapitán John Yossarian slúži u 256. leteckej eskadry americkej armády. Už mal byť dávno doma, lebo vojenským zákonom určený limit tridsiatich misií už prekročil. Jeho veliaci dôstojník, cynický plukovník Cathcart, má však nedostatok pilotov, a tak počet povinných letov neustále zvyšuje, aby žiaden z nich nemohol z letky odísť. Yossarian sa preto snaží presvedčiť doktora, aby ho z ďalšej služby oslobodil kvôli zlému psychickému stavu a vydáva sa za blázna. V ceste mu však stačí maličkosť, absurdný vojenský predpis Hlava 22...Film vznikol podľa rovnomenného satirického protivojnového románu Josepha Hellera a dodnes patrí medzi najpôsobivejšie a najlepšie protivojnové filmové diela.

"...Takové filmy už se dneska netočí. Dokonalá filmařina plná vymazlených vychytávek, bez jediného speciálního efektu. O genialitě Hellerovo předlohy nikdo nepochybuje...." Boogeyman na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CINEMAX * 20,00 * komédia GOOD BYE LENIN!
DAJTO * 20,15 * akčný HON NA PONORKU
FILMBOX HD * 21,00 * komédia HORŠIE TO UŽ NEBUDE
CINEMAX * 22,00 * komédia ŠTAMGAST
PRIMA COOL * 22,15 * thriller V ZAJATÍ YAKUZY
NOVA * 22,35 * akčný PREPADNUTIE V PACIFIKU
JOJ * 23,00 * akčný SMRTONOSNÁ PASCA 3
UNIVERSAL * 00,00 * krimi STARSKY A HUTCH

Piatok, trinásteho .... Dúfam, že ste všetci celí. Tak šup do kresla a poďme sa filmovo kochať. ... Je tu niekto, kto ešte nečítal vynikajúcu knihu Josepha Hellera HLAVA XXII o absurdite vojny? Tak tu má šancu na nápravu. Aj keď - podľa mňa - tento film nesiaha ani po kolená knižnej predlohe. Vo filme uvidíte známe tváre amerických hercov (Alan Arkin, Anthony Perkins, Jon Voight, Martin Sheen, Orson Welles) ale i spevákov (Art Garfunkel).
Alternatívou môže byť Sean Connery v HONE NA PONORKU, alebo Mister "špinavé tielko" Bruce Willis v tretej SMRTONOSNEJ PASCI, či jeden z mála kvalitných filmov s kuchárom Ištvánom Seagalom PREPADNUTIE V PACIFIKU (aj tak všetci budete čakať len na Eriku Eleniak ako vyskočí z torty) :)
Krásny večer!

pridajte sa k nám na Facebooku
https://www.facebook.com/pages/TV-tipy/119480711449472

Žádné komentáře:

Okomentovat